H Euronav ποντάρει στα δεξαμενόπλοια κατανάλωσης αμμωνίας

0

Η Euronav ανακοίνωσε τον Ιούλιο ένα Joint Development Program (JDP) με το ναυπηγείο Hyundai Heavy Industries (HHI) και τους νηογνώμονες DNV και Lloyd’s Register, με στόχο την επιτάχυνση της ανάπτυξης VLCCs και Suezmaxes διπλού καυσίμου κατανάλωσης αμμωνίας. Ο χρονικός ορίζοντας του προγράμματος θα είναι τα τρία χρόνια.

Ο κ. Hugo De Stoop, CEO της Euronav, ανέφερε σχετικά: «Η ναυτιλία εισέρχεται σε μια περίοδο ραγδαίων τεχνολογικών εξελίξεων και οι αυξημένες περιβαλλοντικές προσπάθειες απαιτούν ισχυρή δράση. Η συνεργασία με βασικούς εταίρους για την ασφαλή μεταφορά και εμπορευματοποίηση νέων τεχνολογιών είναι καθοριστική για την παροχή οφέλους για την ευρύτερη θαλάσσια βιομηχανία. Η συνεργασία θα επιταχύνει την ανάπτυξη και την υιοθέτηση της αμμωνίας ως μιας από τις κύριες λύσεις για τον ναυτιλιακό κλάδο».

Να σημειωθεί ότι εντός του 2021 η Euronav προχωρά με ένα πρόγραμμα ανανέωσης του στόλου της και πρόσφατα παρήγγειλε τρία νεότευκτα Suezmaxes, ενώ έχει και την επιλογή ενός τρίτου νεότευκτου VLCC.

To παρόν άρθρο δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Ναυτικά Χρονικά, τεύχος Αυγούστου 2021, σελ. 86.