Ένα βήμα πιο κοντά στην ίδρυση της Σχολής Σωστικών και Πυροσβεστικών Μέσων στις Οινούσσες

0

Η ίδρυση της Σχολής Σωστικών και Πυροσβεστικών Μέσων στις Οινούσσες βρίσκεται ένα ακόμη βήμα πιο κοντά στην ολοκλήρωσή της. Σύμφωνα με ανάρτηση του δημάρχου Οινουσσών, κ. Γεώργιου Δανιήλ στα κοινωνικά μέσα, εκδόθηκε ΦΕΚ για το Προεδρικό Διάταγμα 65/2021 “Οργάνωση, Διοίκηση και Λειτουργία της Δημόσιας Σχολής Σωστικών και Πυροσβεστικών Μέσων (ΔΣΕΝ/ΣΠΜ) Οινουσσών”, το οποίο είχε υπογραφεί πρόσφατα.

Πρόκειται για ένα σημαντικό διοικητικό εγχείρημα του ακριτικού ναυτοτόπου και πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας, το οποίο παίρνει σάρκα και οστά. Η νέα Σχολή Σωστικών και Πυροσβεστικών Μέσων, αναμένεται να εξυπηρετεί τον μεγάλο αριθμό των ναυτικών που κατάγονται από Χίο και Οινούσσες, δίχως να απαιτείται η μετακίνηση τους στον Ασπρόπυργο ή στη Μηχανιώνα.

Ο δήμαρχος Οινουσσών ανέφερε χαρακτηριστικά για τη σημαντική αυτή εξέλιξη: «Το πιο σημαντικό βήμα για την στελέχωση, εξοπλισμό και λειτουργία της 3ης Δημόσιας Σχολής Σωστικών της Ελλάδας, η οποία λειτουργεί στις ναυτικές Οινούσσες. Ευχόμαστε να είναι καλορίζικη, χρήσιμη κι εποικοδομητική για τους ναυτικούς μας και να μακροημερεύσει».

Οινούσσες: Προς την ίδρυση της Σχολής Σωστικών και Πυροσβεστικών Μέσων