Kongsberg Maritime: Εξοπλισμός ενός φορτηγού πλοίου με φιλικές προς το περιβάλλον τεχνολογίες

0

Η Kongsberg Maritime (KM) πρόκειται να παράσχει ένα ολοκληρωμένο πακέτο εξοπλισμού και συστημάτων σε ένα καινοτόμο νεότευκτο φορτηγό πλοίο της νορβηγικής εταιρείας Seaworks, το οποίο θα μπορεί να καταναλώνει ως καύσιμο είτε υγροποιημένο βιοαέριο (LBG) μηδενικών εκπομπών CO2 είτε LNG.

Το πακέτο εξοπλισμού που θα παράσχει η KM περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την κύρια μηχανή, τον μηχανισμό ελέγχου πηδαλίου και τον μειωτήρα, προωθητές πλώρης και πρύμνης, το πηδάλιο και ένα σύστημα προπέλας μεταβλητού βήματος (CPP). Επιπλέον, η εταιρεία θα εξοπλίσει το πλοίο με συστήματα διαχείρισης ενέργειας, μία μονάδα αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και με το σύστημα αυτοματισμών K-Chief για την παρακολούθηση και τον έλεγχο όλων των βασικών λειτουργιών του πλοίου.

Ο Bård Bjørløw, εκτελεστικός αντιπρόεδρος του τμήματος Global Sales και Marketing της Kongsberg Maritime, ανέφερε σχετικά: «Κινούμαστε προς τη μείωση κατά το ήμισυ των εκπομπών που παράγουν συνήθως πλοία τέτοιου μεγέθους και προδιαγραφών, και επομένως το συγκεκριμένο πλοίο λειτουργεί ως βιτρίνα για την προβολή των φιλικών προς το περιβάλλον και ενεργειακά αποδοτικών λύσεων θαλάσσιων μεταφορών του μέλλοντος».

Φωτό: www.kongsberg.com/maritime

Πηγή: Ναυτικά Χρονικά