CATZOC: Η σημασία της κατηγοριοποίησης και η χρήση του

0

Η κατηγοριοποίηση σύμφωνα με την Category Zone of Confidence (CATZOC) αναφέρεται στην ακρίβεια των υδρογραφικών δεδομένων που παρουσιάζει ο ηλεκτρονικός χάρτης ναυσιπλοΐας (Electronic Navigational Chart ‒ ENC). Πιο συγκεκριμένα, ο IHO (International Hydrographic Office) έχει κατηγοριοποιήσει τα υδρογραφικά δεδομένα με κριτήριο την ακρίβειά τους σε 6 κατηγορίες

Πίνακας κατηγοριών CATZOC

Πίνακας κατηγοριών CATZOC

 

Αναλυτικός πίνακας κατηγοριών CATZOC

Αναλυτικός πίνακας κατηγοριών CATZOC

Η κατανόηση από τον ναυτιλλόμενο της σημασίας της CATZOC είναι αναγκαία, καθώς, ιδιαίτερα σε αβαθή ύδατα με μικρό περιθώριο, το σφάλμα στην ακρίβεια των βυθομετρήσεων μπορεί να καθορίσει εάν το πλοίο δύναται να διασχίσει τα ύδατα ή όχι.

Η κατηγοριοποίηση CATZOC συναντάται και στην διαδικασία περί UKC (Under Keel Clearance Calculation) που ακολουθεί η εταιρεία, δηλαδή στη μέθοδο και στον τρόπο μέτρησης της ελάχιστης απόστασης μεταξύ της τρόπιδας (keel) του πλοίου και του πυθμένα της θάλασσας.

Η ένδειξη του συμβόλου CATZOC στον ηλεκτρονικό χάρτη ναυσιπλοΐας είναι απαραίτητη κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας του ταξιδιού και όταν ο αξιωματικός γέφυρας επιθυμεί να αξιολογήσει τυχόν κινδύνους. Κατά τη διάρκεια του πλου, η παραμονή ή η αφαίρεση του συμβόλου καθορίζεται από την κρίση του ναυτιλλομένου ή από την πολιτική της εταιρείας.

Η ακρίβεια των υδρογραφικών δεδομένων καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό από τις ανάγκες των διερχόμενων πλοίων στην περιοχή, αλλά και από τις δυνατότητες της υδρογραφικής υπηρεσίας της περιοχής.

Για παράδειγμα, σε μια θαλάσσια περιοχή όπου προσεγγίζουν πολλά πλοία, όπως στην παρακάτω εικόνα (Galle OPL/ Sri Lanka), η ακρίβεια της χαρτογράφησης κατηγοριοποιείται σε C, άρα, σύμφωνα με το παράδειγμα, το μέγιστο ενδεχόμενο σφάλμα στη βυθομέτρηση είναι:

ECDIS Screenshot-Προσέγγιση Galle OPL

ECDIS Screenshot-Προσέγγιση Galle OPL

ZOC C = 2.0 + 0,05 x 66 = 5,3 μέτρα

Ωστόσο, ακόμα και με το παραπάνω σφάλμα, το ταξίδι παραμένει ανεπηρέαστο, καθώς το μεγάλο βάθος της θάλασσας δεν αποτελεί κίνδυνο για το πλοίο.

Στην παρακάτω περίπτωση, η ανάγκη για μια πολύ πιο ακριβή βυθομέτρηση γίνεται άμεσα αντιληπτή, καθώς η περιοχή βρίσκεται στα στενά της Σιγκαπούρης, όπου τα ύδατα είναι αβαθή και στενά σε θαλάσσιο δίαυλο TSS (Traffic Separation Scheme), δίνοντας μικρά περιθώρια για σφάλματα.

ECDIS Screenshot- Singapore Straits

ECDIS Screenshot- Singapore Straits

 

Φώτο: www.iho.int