Το Alba Graduate Business School «αποχαιρετά» τον ιδρυτή του

0

«Με έντονη αίσθηση χρέους απέναντι στην κληρονομιά που εκείνος άφησε, το Alba Graduate Business School, The American College of Greece «αποχαιρετά» τον ιδρυτή του και ηγετική μορφή του ελληνικού επιχειρείν, Θεόδωρο Παπαλεξόπουλο», όπως αναφέρεται σε σχετική σημερινή ανακοίνωση του ιδρύματος.

Ο Πρύτανης του Alba Graduate Business School, Τhe American College of Greece και καθηγητής Διεθνών Επιχειρήσεων και Στρατηγικής, Κώστας Αξαρλόγλου, δήλωσε: «Ως ιδρυτής του και ως πρότυπο ηγεσίας, ο Θεόδωρος Παπαλεξόπουλος αφήνει μια κληρονομιά που αποτελεί “φάρο” για εμάς στο Alba. Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε αυτή την κληρονομιά μέσω της μάθησης, προκειμένου να καλλιεργήσουμε και να διαδώσουμε τις γνώσεις, τις αξίες και τις πρακτικές για προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη, βιώσιμους οργανισμούς και ευημερούσες κοινότητες. Αυτό είναι και το πνεύμα του “Business Unusual” – και αποτελεί ακλόνητη δέσμευσή μας να στρέψουμε τα βλέμματά μας στον ορίζοντα, να επιτύχουμε ιδανικά και να εργαστούμε ανήσυχα για να φτάσουμε εκεί, κόντρα στο ρεύμα και σε όλες τις ανατροπές».

Στην ανακοίνωση αναφέρονται και τα εξής: Ο Θεόδωρος Παπαλεξόπουλος, ο οποίος έφυγε από τη ζωή στα 94 του χρόνια, έχει αφήσει ανεξίτηλη τη σφραγίδα του στην ελληνική οικονομία, βιομηχανία και κοινωνία. Ηγετικό στέλεχος του Τιτάνα, Πρόεδρος του ΣΕΒ, επίτιμος Πρόεδρος του ΙΟΒΕ, ο Θεόδωρος Παπαλεξόπουλος ενσάρκωσε όλα τα στοιχεία και τις αρετές της βιώσιμης, υπεύθυνης και ηθικής ηγεσίας: Θέληση να κάνει τη διαφορά, ενσυναίσθηση, ένα αξιακό υπόβαθρο που διαμορφώνει κουλτούρα και εμπνέει εμπιστοσύνη, πάθος για καινοτομία και ρηξικέλευθη δράση. Σε όλη του την πορεία, υιοθέτησε και διέδωσε μια ολιστική προσέγγιση για τη βιωσιμότητα και την ανάπτυξη, με το βλέμμα πάντα στραμμένο στην κοινωνική ευθύνη των εταιρειών. Eγκαινίασε καινοτόμες πρωτοβουλίες Εθελοντισμού και Κοινωνικής Υπευθυνότητας και πρωτοβουλίες για την πρόληψη ατυχημάτων στα σχολεία και στον χώρο εργασίας. Η συμβολή του λειτούργησε ως καταλύτης για τη διάσωση και διάδοση της πολιτιστικής κληρονομιάς, με αποτέλεσμα να τιμηθεί από την Ακαδημία Αθηνών και το Οικουμενικό Πατριαρχείο, ενώ του απονεμήθηκε επίσης τιμητικός διδακτορικός τίτλος από το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος.

Για το όραμά του, την κοινωνική υπευθυνότητα και τη συμβολή του στην ελληνική κοινωνία, το Alba τον τίμησε το 2012 με το 2ο Bραβείο Alba Business Unusual. Η ταπεινή ηγεσία του αποτυπώνεται καλύτερα στα λόγια του, όταν έλαβε το Βραβείο: «Και αν με ρωτούσαν “Ποια ήταν η συμβολή σου στον ευρύτερο κύκλο υπευθυνότητας του σύγχρονου επιχειρηματία;”, θα απαντούσα ότι ίσως η πιο πολύτιμη υπηρεσία που έχω προσφέρει είναι η συμβολή μου στην ίδρυση του Alba!». Ο Θεόδωρος Παπαλεξόπουλος είχε τότε επαινέσει το Alba για την εκπαιδευτική αποστολή και το όραμά του, τονίζοντας ότι χάρη στη νοοτροπία και τις επιδιώξεις του, το Σχολείο έχει αναγνωριστεί στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ