ARKAS Hellas: Χρυσό Βραβείο στα HR Awards

0

Με χρυσό βραβείο τιμήθηκε φέτος ο Όμιλος ARKAS Hellas, στην απονομή που διοργάνωσε το περιοδικό HR Professional και η Boussias Communications την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου, για τη συμμετοχή του στην Ενότητα “Learning & Development” στη κατηγορία “Best Teambuilding Program”, στην οποία και ξεχώρισε με την υλοποίηση του καινοτόμου προγράμματος HR #ilivemyjob.

Μία διάκριση, η οποία οφείλεται στην ενεργή συμμετοχή του Ανθρώπινου Δυναμικού και στην Συνεργασία, ενδυναμώνοντας την ομαδική κουλτούρα του Ομίλου.

Τι είναι το HR πρόγραμμα #ilivemyjob

Tο #ilivemyjob υπήρξε ένα ιδιαίτερο και απαιτητικό project μέσα από το οποίο 72 εργαζόμενοι από όλες τις ιεραρχικές βαθμίδες είχαν τη δυνατότητα να συνεργαστούν αρμονικά, αναλαμβάνοντας συγκεκριμένους ρόλους, με σκοπό να μεταμορφώσουν από το μηδέν έναν παλιό και ανεκμετάλλευτο χώρο στα γραφεία του Ομίλου ARKAS Hellas στον Πειραιά, σε ένα δημιουργικό χώρο συνάντησης και brainstorming, ευεξίας και χαλάρωσης, ο οποίος έχει την προσωπική πινελιά του κάθε εργαζόμενου.

Πιο συγκεκριμένα, σχηματίστηκαν 3 μεγάλες ομάδες: οι Sails Managers, οι Cargo Getters και οι Navy Gators, οι οποίες ανέλαβαν συγκεκριμένα tasks, δημιουργώντας τον πολυχώρο #ilivemyjob! Οι Sails Managers αποτελούνταν από την ομάδα «Αρχιτέκτονες», «Μπογιατζήδες» και «Πατωματζήδες», οι Cargo Getters χωρίστηκαν στις υποομάδες «Κουζίνα», «Έπιπλα» και «Ηλεκτρικά Είδη», ενώ οι Navy Gators ήταν υπεύθυνοι για «Φωτισμό», «Διακόσμηση» και «Οικιακά Είδη».

Τα ζητούμενα κάθε ομάδας σχεδιάστηκαν και μοιράστηκαν στις 3 μεγάλες ομάδες με τέτοιο τρόπο, ώστε να καλύπτουν όλους τους εργαζόμενους, ανάλογα με τον χρόνο που έχουν να διαθέσουν, τη δημιουργικότητα τους ή και την ικανότητά τους να δουλέψουν χειρωνακτικά, την ηλικία τους, τις απαιτήσεις του ρόλου τους στην εταιρεία κλπ. Σε κάθε ομάδα και υποομάδα, δόθηκε συγκεκριμένο budget, προτάθηκε μια ευρεία γκάμα συνεργατών και προμηθευτών και τους δόθηκε η επιλογή να συνεργαστούν με ειδικούς για τις εργασίες, όπως το βάψιμο, η τοποθέτηση πατώματος κλπ. ή να πραγματοποιηθούν από τους ίδιους. Οι ομάδες επέλεξαν να κάνουν όλες τις εργασίες κατασκευής, τοποθέτησης και βαψίματος σε μεγάλο βαθμό μόνοι τους, αποδεικνύοντας έμπρακτα τον ενθουσιασμό και τη θέλησή να συμβάλλουν πραγματικά στη διαμόρφωση του χώρου.

Οι περισσότερες δραστηριότητες που αφορούσαν το project έγιναν εντός του ωραρίου εργασίας των ανθρώπων του Ομίλου, ενώ ο σχεδιασμός και ο εσωτερικός συντονισμός πραγματοποιήθηκε μέσα από το εταιρικό portal του Ομίλου ARKAS Hellas. Το #ilivemyjob είναι πλέον μέρος της εργασιακής τους καθημερινότητας, καθώς οι εργαζόμενοι συνεχίζουν να ενισχύουν αυτή την ιδέα συνολικά μέσα στην εταιρεία με επιπλέον δράσεις.