AEN: Πως θα γίνουν τα μαθήματα

0

Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ανακοίνωσε την παροχή οδηγιών στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) για τη λήψη μέτρων αποφυγής διάδοσης κορωνοϊού COVID 19 και προστασίας της δημόσιας υγείας ενόψει έναρξης χειμερινών διδακτικών εξαμήνων ακαδημαϊκού έτους 2020-2021.

Με εισήγηση του Εκπαιδευτικού Συμβουλίου εκάστης Σχολής και αιτιολογημένη απόφαση του Συμβουλίου της ΑΕΝ, οι Σχολές δύνανται να καθορίζουν την εκπαιδευτική διαδικασία που θα ακολουθηθεί αναφορικά με την διδασκαλία σε κάθε εξάμηνο φοίτησης των θεωρητικών μαθημάτων, ασκήσεων και των πρακτικών εφαρμογών στα εργαστήρια επιλέγοντας την φυσική παρουσία των σπουδαστών/-στριών ή τη χρήση μεθόδων εξ αποστάσεως εκπαίδευσης (τηλεκπαίδευση), σύμφωνα με την παρ. 2 της (β) σχετικής.

Η επιλογή της μεθόδου διδασκαλίας σε κάθε Σχολή θα πραγματοποιείται με γνώμονα ιδίως τις χωροταξικές δυνατότητες, την ομαλή εφαρμογή και τήρηση των μέτρων πρόληψης κατά της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 και προστασίας της υγείας των σπουδαστών, των καθηγητών και του διοικητικού προσωπικού, καθώς και την εύρυθμη λειτουργία των Σχολών.

Ημέρα έναρξης των μαθημάτων των χειμερινών διδακτικών εξαμήνων ορίζεται η Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2020, προκειμένου να καταστεί εφικτή η έγκαιρη λήψη των προληπτικών μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας και η κατάλληλη εφαρμογή όλων των απαραίτητων οργανωτικών μέτρων και των οδηγιών ασφαλούς λειτουργίας των κοιτώνων ενδιαίτησης, των κυλικείων και των λοιπών χώρων κάθε Σχολής, όπως προσδιορίζονται αναλυτικά στο σχετικό έγγραφο οδηγιών του ΕΟΔΥ.

Αναλυτικά τα ενδεδειγμένα μέτρα προστασίας για τη λειτουργία των Δημοσίων Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού είναι διαθέσιμα εδώ.