AEN: Τι ισχύει για τα μαθήματα και την εξεταστική;

0

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργού ΥΝΑΝΠ, κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα, δεν θα χαθεί το ακαδημαϊκό εξάμηνο για τους σπουδαστές που φοιτούν στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού της χώρας.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο υπουργός, οι ΑΕΝ θα ολοκληρώσουν ομαλά την εκπαιδευτική διαδικασία και για τα 4 διαφορετικά εξάμηνα φοίτησης που είναι σε εξέλιξη κατά το τρέχον ακαδημαϊκό έτος, με εξ αποστάσεως διδασκαλία με την μορφή της σύγχρονης τηλεκπαίδευσης με χρήση ψηφιακής πλατφόρμας. Τα εξάμηνα φοίτησης θα ολοκληρωθούν σταδιακά από τις 12 έως και τις 30 Ιουνίου του 2020, ανάλογα με το χρόνο έναρξης μαθημάτων του εαρινού εξαμήνου ανά Σχολή.

Σύμφωνα μάλιστα με στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Πλακιωτάκης, υπήρξε ιδιαίτερα μεγάλη ανταπόκριση από σπουδαστές και εκπαιδευτικό προσωπικό αναφορικά με το σύστημα τηλεκπαίδευσης, καθώς ήδη συμμετέχουν στην ψηφιακή πλατφόρμα 5313 σπουδαστές και 277 στελέχη διδακτικού προσωπικού, αριθμός που, σύμφωνα με πληροφορίες της Isalos.net, αντιπροσωπεύει το 98% του συνόλου των σπουδαστών της χώρας.

Σημειώνεται πως το σύστημα τηλεκπαίδευσης υιοθετήθηκε από το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και τις ΑΕΝ της χώρας, χάρη στην πολύτιμη συμβολή του Ιδρύματος Ευγενίδου και της Microsoft.

Επιπλέον, με την επιφύλαξη νεότερων εξελίξεων αναφορικά με τον κορωνοϊό Covid-19 και με δεδομένη την ανάγκη ολοκλήρωσης των εκπαιδευτικών εξαμήνων, η εξεταστική περίοδος θα πραγματοποιηθεί από τις 15 Ιουνίου έως και τις 17 Ιουλίου του 2020, με φυσική παρουσία σπουδαστών σε όλες τις ΑΕΝ, κλιμακωτά, ανάλογα με το εξάμηνο φοίτησης και σε κάθε περίπτωση λαμβάνοντας μέτρα προστασίας της υγείας σπουδαστών, καθηγητών και διοικητικού προσωπικού.