Mediterranean Maritime Academy: Λαμπρή τελετή αποφοίτησης στην Κύπρο

0

Παρουσία της υφυπουργού Ναυτιλίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νατάσας Πηλείδου, στελεχών του υφυπουργείου Ναυτιλίας, καθώς και εκπροσώπων της Ένωσης Κυπρίων  Πλοιοκτητών, του Κυπριακού Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου καθώς και εκπροσώπων ναυτιλιακών εταιρειών και φορεών του ευρύτερου Ναυτιλιακού cluster της Κύπρου, πραγματοποιήθηκε η τελετή αποφοίτησης των σπουδαστών της χρονιάς 2017 της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Mediterranean Maritime Academy, με έδρα την Λεμεσό.

Οι συνολικά ενενήντα τρεις (93) σπουδαστές, πενήντα τρεις (53) Πλοίαρχοι και σαράντα (40) Μηχανικοί που αποφοίτησαν,  προορίζονται για Αξιωματικοί του Εμπορικού Ναυτικού, αφού τους απομένει ένα ακόμη εκπαιδευτικό ταξίδι προκειμένου να αποκτήσουν το Δίπλωμα του «Ανθυποπλοιάρχου» ή του «Γ’ Μηχανικού».

IMG_1553

Στον χαιρετισμό της η κυρία Πηλείδου  αφού συνεχάρη τους σπουδαστές για την επιλογή τους και την αποφασιστικότητα τους  να στραφούν στον κόσμο της Ναυτιλιακής βιομηχανίας, τους ευχήθηκε καλή επιτυχία στην μετέπειτα επαγγελματική τους πορεία.

Παράλληλα η Υφυπουργός  αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα του Ναυτιλιακού Κλάδου για την Κύπρο, με τα συνολικά ετήσια έσοδα να ανέρχονται στο 7% του ΑΕΠ, 3% του εργατικού δυναμικού να απασχολείται στην ναυτική βιομηχανία, ενώ ο Κυπριακός στόλος κατατάσσεται ως ένας από τους μεγαλύτερους παγκοσμίως.

IMG_8579