H Minerva Marine τιμά τους Χιώτες Ναυτικούς της

0

Συνεπής στην ετήσια αντάμωση με τους ναυτικούς της και τις οικογένειές τους στη Χίο, η Minerva Marine οργάνωσε εκπαιδευτικό σεμινάριο και δεξίωση την 31η Οκτωβρίου και 1η Νοεμβρίου αντίστοιχα, με σκοπό να τιμήσει τους Χιώτες ναυτικούς που εργάζονται στα πλοία της.

Στο εκπαιδευτικό σεμινάριο συμμετείχαν περίπου 100 Αξιωματικοί καθώς και σπουδαστές των Ναυτικών Ακαδημιών της Χίου και των Οινουσσών. Παρουσιάστηκαν οι πιο πρόσφατες εξελίξεις της Minerva Marine και ιδιαίτερα η εισαγωγή της εταιρείας στη μεταφορά του υγροποιημένου φυσικού αερίου, το πρόγραμμα ναυπήγησης νέων πλοίων και οι πρώτες εκπαιδευτικές δραστηριότητες του  Κέντρου Ναυτικής Κατάρτισης και Εξέλιξης “AΘΗΝΑ”.

Το σεμινάριο άνοιξε ο Chief Operating Officer, Σωκράτης Δημακόπουλος τονίζοντας την προσήλωση της εταιρείας στη μέριμνα και τη φροντίδα στο ανθρώπινο δυναμικό της θάλασσας, τη δυναμική της εταιρείας και την έμφαση στην ασφάλεια και την προστασία του περιβάλλοντος σε όλες τις λειτουργίες των πλοίων της.

Ακολούθησαν παρουσιάσεις από τον Καπτ. Αριστείδη Παϊδούση, Crew Manager, Στέφανο Στυλιανό DPA/HSQE Manager, Γιώργο Χατζηχριστοδούλου, Τεχνικό Διευθυντή,  Kαπτ Θεόδωρο Λεφάκη, CSO/Head of Incident Investigation, Γιώργο Μουτάφη, Crew Manager της νεοσύστατης Minerva Gas, Nίκωνα Καλοπαναγιώτη, Head of Vetting και Στέλιο Βολάκη, Training Manager.

photo chios 2

Στη λαμπρή δεξίωση της 1ης Νοεμβρίου, ο κ. Ανδρέας Α. Μαρτίνος καλωσορίζοντας τους καλεσμένους ναυτικούς και τις  οικογένειές τους, χαρακτήρισε τη Χίο πρωταθλήτρια της ναυτιλίας με ένα διαχρονικά αστείρευτο κεφάλαιο ναυτοσύνης.

Με τη σκέψη όλων σε 74 σημεία της θάλασσας που εργάζονται οι ναυτικοί πάνω σε ισάριθμα πλοία της εταιρείας, ο Καπτ Αριστείδης Παϊδούσης αναφέρθηκε στη σταθερή διεύρυνση της οικογένειας της εταιρείας στη Χίο και στις ισχυρές σχέσεις εμπιστοσύνης που σφυρηλατούνται καθημερινά με τη λειτουργία του τοπικού γραφείου.

Για τη μεγάλη τους προσφορά στην εταιρεία, ο κ. Μαρτίνος επέδωσε στη συνέχεια αναμνηστικά βραβεία στους Καπτ Αυγουστίνο Καμπανέλα, Μάστρο Χρήστο Βουραντά, Μάστρο Δημήτρη Γρέγο και Μάστρο Σταμάτη Χάρκα το βραβείο του οποίου παρέλαβε η σύζυγός του. Ανακοίνωσε ότι το ένα από τα υπό ναυπήγηση υγραεριοφόρα θα ονομαστεί ΧΙΟΣ τιμώντας με αυτόν τον τρόπο το νησί για τη συνεισφορά των ναυτικών του στην πρόοδο και ανάπτυξη της εταιρείας και σημείωσε ότι βρίσκονται στο τέλος οι εργασίες περάτωσης του Κέντρου Ναυτικής Κατάρτισης και Εξέλιξης “AΘΗΝΑ”.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Μητροπολίτης Χίου, Οινουσσών και Ψαρών ο οποίος καλωσόρισε τον κ. Μαρτίνο στο «νησί του», εκπρόσωποι της Περιφερειακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Λιμενικών Αρχών και των Ναυτικών Ακαδημιών.

photo chios 3

 

Φωτό: Μinerva Marine/Nαυτικά Χρονικά