Η Νομική Σχολή Αθηνών διοργανώνει σεμινάριο Ναυτικού Δικαίου

0

H Νομική Σχολή Αθηνών, σε συνεργασία με δύο κορυφαία στο γνωστικό αντικείμενο του ναυτικού δικαίου πανεπιστημιακά ιδρύματα, αυτό του Swansea (UK) και αυτό του Texas (USA), διοργανώνουν το 3rd Advanced Seminar of International Maritime Law. Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στις 10-12 Ιουλίου 2019, στο Ίδρυμα Ευγενίδου, ενώ θα αφιερωθεί στη μνήμη της εκλιπούσας Καθηγήτριας Θεοδώρας Νικάκη.

Βασικοί ομιλητές του σεμιναρίου είναι διακεκριμένοι καθηγητές ναυτικού δικαίου και νομικοί με πρακτική εμπειρία στον ναυτιλιακό κλάδο. Οι ομιλίες θα πραγματοποιηθούν στην αγγλική γλώσσα και θα καλύπτουν μια ευρεία γκάμα ζητημάτων αιχμής από δίκαιο της θαλάσσιας και συνδυασμένης μεταφοράς και της ναύλωσης, τα οποία αποτελούν αντικείμενο ερμηνευτικών και πρακτικών δυσχερειών. Παράλληλα, ξεχωριστή σημασία θα αποδοθεί στις συνέπειες του Brexit στη διαχείριση των ναυτικών, δικαστικών και διαιτητικών, διαφορών. Για να δείτε το πλήρες πρόγραμμα το σεμιναρίου πατήστε εδώ.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε νομικούς με ειδίκευση στο γνωστικό αντικείμενο του ναυτικού δικαίου, στελέχη ναυτιλιακών και ασφαλιστικών επιχειρήσεων, δικαστικούς λειτουργούς, ερευνητές του ναυτικού δικαίου, προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές, και υποψήφιους διδάκτορες. Φιλοδοξεί δε να τους παράσχει σε ένα τριήμερο διαδραστικής διδασκαλίας με πρόβλεψη ουσιαστικού χρόνου ερωταποκρίσεων και συζήτησης, καινοτόμες γνώσεις, που για να τις αποκτήσει κανείς θα έπρεπε να μεταβεί στο εξωτερικό για πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Με το πέρας του σεμιναρίου, θα χορηγηθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης.