Αποφοίτησαν οι πρώτοι αξιωματικοί Ε.Ν. από την Ναυτική Ακαδημία στη Λεμεσό

0

Τη Δευτέρα, 27 Μαΐου 2019, πραγματοποιήθηκε στη Λεμεσό η τελετή αποφοίτησης 7 νέων σπουδαστών της Mediterranean Maritime Academy, της Ναυτικής Ακαδημίας που λειτουργεί στην Κύπρο υπό την καθοδήγηση του καπτ. Παναγή Τζωρτζάτου του Cosmos Nautical Training Centre.

Η τελετή αποφοίτησης αφορά την ολοκλήρωση των θεωρητικών μαθημάτων από τους νέους σπουδαστές, ενώ απομένει ακόμη το δεύτερο εκπαιδευτικό τους ταξίδι, προκειμένου να αποκτήσουν το δίπλωμα του ανθυποπλοιάρχου.

Σημειώνεται πως η Mediterranean Maritime Academy παρέχει προγράμματα σπουδών από τα οποία οι σπουδαστές αποφοιτούν μέσα σε τρία χρόνια λαμβάνοντας δίπλωμα ανθυποπλοίαρχου ή τρίτου μηχανικού αντίστοιχα. Επιπλέον, στην Κύπρο λειτουργεί μια Σχολή η οποία αφορά πτυχιούχους μηχανολόγους μηχανικούς, οι οποίοι επιθυμούν να λάβουν δίπλωμα τρίτου μηχανικού, καθώς και ένα Πανεπιστήμιο, το οποίο διαθέτει Τμήμα Ναυτικής Επιστήμης.

aen3

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, στον εορτασμό αποφοίτησης της Mediterranean Maritime Academy παρευρέθηκε, μεταξύ άλλων, η υφυπουργός Ναυτιλίας της Κύπρου κα Νατάσα Πηλείδου, η οποία και εξέφρασε την ικανοποίηση της για τη ραγδαία αύξηση του ενδιαφέροντος των νέων Κυπρίων για καριέρα στη θάλασσα.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η υφυπουργός: «Ήδη προβάλλονται σε σχολεία οι ευκαιρίες επιτυχημένης σταδιοδρομίας στην κυπριακή ναυτιλία, γίνονται νομοθετικές ρυθμίσεις για βελτίωση της επαγγελματικής ανέλιξης των νέων αξιωματικών εμπορικού ναυτικού».

Ο καπτ. Γεώργιος Βλάχος, Training Consultant του Cosmos Nautical Training Centre και της Mediterranean Maritime Academy και τέως πρόεδρος της ΠΕΠΕΝ, δήλωσε στην Isalos.net πως «τον Ιανουάριο αποφοίτησαν οι πρώτοι Κύπριοι Πλοίαρχοι Α’ τάξεως και τον Απρίλιο οι πρώτοι Μηχανικοί Β’ τάξεως που έλαβαν αντίστοιχη εκπαίδευση και πιστοποίηση στην Κύπρο, αφού ολοκλήρωσαν επιτυχώς τους αντίστοιχους κύκλους σπουδών. Σε μια εποχή που δυστυχώς οι δυνατότητες απασχόλησης στη στεριά είναι περιορισμένες και σίγουρα με πολύ χαμηλότερες απολαβές από αυτές των ναυτικών, η θάλασσα και τα συνυφασμένα με αυτήν επαγγέλματα, εξακολουθούν να είναι μια υγιής διέξοδος για τους νέους μας».