Eπίσκεψη φοιτητών του Πανεπιστημίου Πειραιά στο λιμάνι Ελευσίνας

0

Εκπαιδευτική επίσκεψη στον Οργανισμό Λιμένος Ελευσίνας Α.Ε. πραγματοποίησαν σαράντα (40) τριτοετείς φοιτητές Ναυτιλιακών σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιά, στα πλαίσια του μαθήματος Οικονομική και Πολιτική των Λιμένων (6ου εξαμήνου). Οι φοιτητές συνοδεύονταν από την καθηγήτρια κ. Παρδάλη Αγγελική και την υποψήφια Διδάκτωρ κ. Κουμανιώτη Γεωργία.

Αρχικά οι φοιτητές ξεναγήθηκαν στα γραφεία του Οργανισμού, ενώ στην αίθουσα συσκέψεων είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν βίντεο για το λιμάνι της Ελευσίνας.

Ο Πρόεδρος του ΟΛΕ Α.Ε. κ. Σταμάτης Κοιλάκος ενημέρωσε τους φοιτητές για την ιστορία του λιμένα, ανέλυσε τις δραστηριότητες και το ιδιοκτησιακό καθεστώς και περιέγραψε μελλοντικές επενδύσεις υπό τη μορφή παραχωρήσεων που σχεδιάζει ο Οργανισμός.

Στη συνέχεια, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΕ Α.Ε. κ. Χαράλαμπος Γαργαρέτας, ξενάγησε τους φοιτητές στο εμπορικό λιμάνι κατά τη διάρκεια της διενέργειας εμπορικών δραστηριοτήτων (φόρτωση- εκφόρτωση εμπορευμάτων) απαντώντας ταυτόχρονα σε ερωτήσεις φοιτητών σχετικά με τις δραστηριότητες αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το λιμάνι.

Ο κ. Κοιλάκος αναφέρθηκε επίσης στο υπό σχεδιασμό Master plan, εξήγησε για ποιο λόγο κρίνεται επιβεβλημένη η μεταφορά του λιμανιού σε νέα χωροταξική θέση και επεσήμανε τις ενέργειες που πραγματοποιούνται για την ασφάλεια των λιμενικών εγκαταστάσεων σε επίπεδο ISPS.