Στην Κρήτη οι σπουδαστές ΑΕΝ επιλέγουν (ποντοπόρο) Ναυτιλία

0

Η πρωτοβουλία Isalos.net διοργάνωσε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στα Χανιά ημερίδα- συνάντηση των σπουδαστών της ΑΕΝ Κρήτης με εκπροσώπους ναυτιλιακών εταιρειών, εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και ναυτιλιακών φορέων, με τη συμμετοχή αλλά και το ενδιαφέρον των νέων σπουδαστών να ξεπερνά κάθε προσδοκία.

Η 9η κατά σειρά ημερίδα «Επιλέγω Ναυτιλία», που διοργανώθηκε την Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018 στο κεντρικό αμφιθέατρο της ANEK LINES σμε την οργάνωση της Isalos.net, σε συνεργασία με το Real Time Graduates και με χορηγό επικοινωνίας τα Ναυτικά Χρονικά, προκάλεσε το έντονο ενδιαφέρον αλλά και την ενεργό συμμετοχή 520 και πλέον σπουδαστών ΑΕΝ αλλά και τη συμμετοχή πολλών εταιρειών, 21 εκ των οποίων είχαν παρουσία με ειδικά περίπτερα.

Εξαιρετικό ενδιαφέρον προκάλεσε σε όλους τους παρευρισκόμενους η επιθυμία πολλών νέων σπουδαστών να ναυτολογηθούν σε πλοία της ποντοπόρου ναυτιλίας: σε ερώτηση προς το κοινό του διευθυντή του περιοδικού Ηλία Μπίσια προς τους σπουδαστές που συμμετείχαν στην ημερίδα η μεγάλη πλειοψηφία απάντησε με ανάταση της χειρός ότι επιθυμεί να σταδιοδρομήσει κυρίως στην ποντοπόρο ναυτιλία και λιγότερο στην ακτοπλοΐα.

Η ημερίδα περιλάμβανε 2 θεματικά πάνελ, όπου 13 συμμετέχοντες εισηγητές ανέπτυξαν τις απόψεις τους πάνω σε επίκαιρα θέματα σχετικά με την προσαρμογή των δοκίμων κατά το πρώτο εκπαιδετικό ταξίδι και τις αυριανές προκλήσεις για τον αξιωματικό της γέφυρας και του μηχανοστασίου, ενώ οι εισηγητές απάντησαν σε πολυάριθμες ερωτήσεις από το εξαιρετικά ενεργό κοινό.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, εκπρόσωποι ναυτιλιακών εταιρειών, αλληλασφαλιστικών οργανισμών και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν και να εξερευνήσουν προοπτικές απασχόλησης για τους ενδιαφερόμενους νέους και νέες.

Τα πάνελ για τους σπουδαστές της ΑΕΝ Κρήτης:

1. Το πρώτο μπάρκο: Τί πρέπει να γνωρίζουν οι φερέλπιδες αξιωματικοί Ε.Ν.
– κ. Δημήτριος Αθανασάκης, Chief Engineer, Maran Gas Maritime Inc.
– καπτ. Λουκάς Αρμάος, Πλοίαρχος Α’ Ε.Ν., TMS Tankers Ltd.
– κ. Σπύρος Βλάχος, Πλοίαρχος (ε.α.) Π.Ν., Shipping Manager, Carras (Hellas) S.A.
– κ. Νικόλαος Κουνιάκης, Superintendent Engineer, Polembros Shipping
– καπτ. Αντώνιος Μάνος, Πλοίαρχος Α’ Ε.Ν., GasLog Ltd.
– καπτ. Ευστράτιος Τσουκάρης, Crew Manager, Sun Enterprises Ltd. / S. Livanos Hellas
– καπτ. Γιάννης Τσούρας, Crew Manager, Alpha Bulkers Shipmanagement Inc.

2. Ο αξιωματικός του μέλλοντος: Οι αυριανές προκλήσεις της γέφυρας και του μηχανοστασίου
– κ. Δημήτριος Γαλάνης, Sales Manager, Marichem Marigases
– κ. Κώστας Κατσουλιέρης, Senior Executive (Claims), The North of England P&I Association Limited
– καπτ. Μάνθος Κουτσοθανάσης, Crew Manager, Pantheon Tankers Management Ltd.
– κ. Γιάννης Μαρουλής, Sales Manager, SQLearn
– καπτ. Γεώργιος Τσουρής, Operations Manager, DPA-CSO, Blue Planet Shipping

Η αρωγή τόσο της ΑΝΕΚ όσο του Διοικητή της ΑΕΝ Κρήτης, των Διευθυντών Σπουδών κ.κ. Ευ. Κανακάκη και Ι. Τσαλαπάκη και του εκπαιδευτικού προσωπικού ήταν εξαιρετικά σημαντική και καθοριστική ως προς την επιτυχία της πρωτοβουλίας αυτής. Η παρουσία του προέδρου της ΑΝΕΚ κ. Κατσανεβάκη, του Διοικητή της ΑΕΝ Κρήτης κ. Χρήστου Κουβάτσου και της πλειοψηφίας των καθηγητών των Σχολών Πλοιάρχων και Μηχανικών ενθαρρύνουν τους διοργανωτές να συνεχίσουν τις πρωτοβουλίες αυτές στη μεγαλόνησο.

Σημειώνεται πως ο πρόεδρος της ANEK Lines κ. Γ. Κατσανεβάκης, κατά τον εναρκτήριο χαιρετισμό του ανέφερε: «Όλοι εμείς στην ΑΝΕΚ LΙΝES είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που συμβάλλουμε στην πράξη στην επίτευξη παραγωγικού διαλόγου για θέματα που αφορούν στη Ναυτιλία του τόπου μας και θέτουν τις βάσεις για ένα καλύτερο μέλλον στον κλάδο».

Φωτογραφικό υλικό από την ημερίδα «Επιλέγω Ναυτιλία» στα Χανιά

Στιγμιότυπα από τις εισηγήσεις που παρακολούθησαν οι σπουδαστές της ΑΕΝ Κρήτης:

Στιγμιότυπα από τους χώρους διεξαγωγής της Ημερίδας:

Στιγμιότυπα από τα Desks των συμμετεχουσών εταιρειών:

Με την αρωγή και υποστήριξη:

Screenshot 2018-12-11 at 4.06.04 PM