Η Χίος υποδέχεται τη νέα γενιά των ναυτικών μας

0

Πραγματοποιήθηκε εχθές Τετάρτη, 5 Δεκεμβρίου 2018, η υποδοχή των 78 πρωτοετών σπουδαστών για το τρέχον ακαδημαικό έτος στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού της Χίου. Τους σπουδαστές καλωσόρισε ο Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, κ. Μάρκος, με την ευχή η ελληνική σημαία να υψωθεί σε όλα τα ελληνόκτητα πλοία.

Η Διοικήτρια της Ακαδημίας, Πλωτάρχης ΛΣ Μαρία Κατσάρη τόνισε ότι η επιλογή της παρακολούθησης των ναυτικών σπουδών είναι απολύτως ορθή, καθώς όσοι αποτελούν μέρος της ευρύτερης ναυτιλιακής κοινότητας συγκροτούν έναν τεράστιας σημασίας διεθνή οικονομικό κλάδο που επηρεάζει καταλυτικά το παγκόσμιο εμπόριο και την οικονομία. Συνεχίζοντας, η κα. Κατσάρη επεσήμανε ότι το εκπαιδευτικό προσωπικό της ΑΕΝ Χίου δεν προσφέρει μόνο τις γνώσεις που απαιτούνται για τις πρακτικές εφαρμογές του επαγγέλματος, αλλά μεταλαμπαδεύει και τον τρόπο σκέψης και τις παραδόσεις που συνιστούν την ίδια την κληρονομιά της ελληνικής εμπορικής ναυτιλίας.

Η διευθύντρια σπουδών της ΑΕΝ Χίου κ. Μαρία Μακκά αναφέρθηκε στην επιτυχία των αποφοίτων της σχολής, οι οποίοι μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα από την αποφοίτησή τους επιτυγχάνουν να εργάζονται στο επάγγελμα που έχουν επιλέξει.

Το «παρών» στην τελετή υποδοχής των νέων σπουδαστών έδωσαν εκπρόσωποι ναυτιλιακών εταιρειών, καθώς και των τοπικών Αρχών. Ο Δήμαρχος της Χίου, Μανώλης Βουρνούς αναφέρθηκε στη μακροχρόνια ναυτική παράδοση του νησιού, ενώ στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Πρόεδρος του Ναυτικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος κ. Γεώργιος Πατέρας, ο οποίος ευχήθηκε με τη σειρά του καλή σταδιοδρομία στους νεοεισαχθέντες σπουδαστές της ΑΕΝ.

Να σημειωθεί πως στους αριστούχους σπουδαστές του περασμένου ακαδημαικού έτους απονεμήθηκαν χρηματικά βραβεία και έπαινοι μαζί με ευχές για ήρεμες θάλασσες και καλοτάξιδα πλοία, τα οποία «θα φιλοξενήσουν το νέο αίμα της εμπορικής ναυτιλίας».

Φωτό: Isalos.net