530 σπουδαστές ΑΕΝ συναντούν τους πρωταγωνιστές της Ναυτιλίας στην Αθήνα

0

Η πρωτοβουλία Isalos.net διοργάνωσε ημερίδα- συνάντηση σπουδαστών των Ναυτικών Ακαδημιών της χώρας με εκπροσώπους ναυτιλιακών εταιρειών, εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και φορέων, στο φιλόξενο χώρο του Ιδρύματος Ευγενίδου, με τη συμμετοχή αλλά και το ενδιαφέρον των νέων σπουδαστών να ξεπερνά κάθε προσδοκία.

Η 8η κατά σειρά ημερίδα «Επιλέγω Ναυτιλία» που διοργανώθηκε το Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2018 από την Isalos.net, σε συνεργασία με το Real Time Graduates και με χορηγό επικοινωνίας τα Ναυτικά Χρονικά, προκάλεσε το έντονο ενδιαφέρον αλλά και την ενεργό συμμετοχή 500 και πλέον σπουδαστών από τις ΑΕΝ Ασπροπύργου, Ηπείρου, Ιονίων Νήσων, Κύμης, Οινουσσών, Σύρου, Ύδρας, Χίου, Μητροπολιτικού Κολλεγίου (Warsash Maritime Academy) αλλά και NYC (Technical University of Varna), καθώς και τη συμμετοχή 76 εταιρειών, 34 εκ των οποίων είχαν παρουσία με ειδικά περίπτερα.

Η ημερίδα περιλάμβανε 3 επιμέρους θεματικά πάνελ, όπου 16 συμμετέχοντες εισηγητές ανέπτυξαν τις απόψεις τους πάνω σε επίκαιρα θέματα σχετικά με την προσαρμογή των δοκίμων κατά το πρώτο εκπαιδευτικό ταξίδι και τη ζωή στο πλοίο, τις προκλήσεις του ναυτικού επαγγέλματος σήμερα αλλά και στο μέλλον, καθώς και την υγεία και ασφάλεια εν πλω. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της ημερίδας «Επιλέγω Ναυτιλία», η οποία πραγματοποιήθηκε με την πολύτιμη υποστήριξη της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ναυτικών του ΥΝΑΝΠ, αλλά και των διοικήσεων και διευθύνσεων των συμμετεχουσών Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού, δόθηκε στους παρευρισκόμενους η δυνατότητα να υποβάλουν περισσότερες από 140 ερωτήσεις στους ομιλητές αλλά και να συνομιλήσουν μαζί τους για θέματα που αφορούν τη ναυτιλιακή καθημερινότητα.

Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο, εκπρόσωποι ναυτιλιακών εταιρειών, αλληλασφαλιστικών οργανισμών και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν και να εξερευνήσουν προοπτικές απασχόλησης για τους ενδιαφερόμενους νέους και νέες.

IMG_4992

Εναρκτήριο χαιρετισμό στην ημερίδα απηύθυνε ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Ευγενίδου και Πρέσβης του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (IMO) στην Ελλάδα, δρ. Λεωνίδας- Δημητριάδης Ευγενίδης. Ο δρ. Λεωνίδας- Δημητριάδης Ευγενίδης κατά το χαιρετισμό του τόνισε τη σημασία διοργάνωσης αντίστοιχων εκδηλώσεων ανά την Ελλάδα, ενώ αναφέρθηκε στο παρόν και το μέλλον της ελληνικής ναυτιλίας, στη συνεισφορά του Ιδρύματος Ευγενίδου στη ναυτική εκπαίδευση, ενώ παρότρυνε τους νέους και τις νέες «να αγαπήσουν τη θάλασσα», διότι όπως ανέφερε η αγάπη της θάλασσας αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για να ανελιχθεί κάποιος στα ναυτικά επαγγέλματα αλλά και στη ναυτιλία γενικότερα.

Ο κ. Ηλίας Μπίσιας, Διευθυντής των Ναυτικών Χρονικών, καλωσορίζοντας τους 500 και πλέον σπουδαστές από όλες τις γωνιές της Ελλάδας τόνισε, αφού ευχαρίστησε για την πολύτιμη αρωγή του το Ίδρυμα Ευγενίδου αλλά και προσωπικά τον δρ. Λεωνίδα- Δημητριάδη- Ευγενίδη, ότι η συγκεκριμένη εκδήλωση είναι η μεγαλύτερη σε αριθμό σπουδαστών και συμμετοχή ναυτιλιακών εταιρειών που έχει διοργανώσει, έως σήμερα, η πρωτοβουλία Isalos.net

Τα πάνελ για τους σπουδαστές των ΑΕΝ:

1. Το πρώτο μπάρκο: Τί πρέπει να γνωρίζουν οι φερέλπιδες αξιωματικοί Ε.Ν.;
– καπτ. Αθανάσιος Αποστολόπουλος, Manning Manager, Springfield Shipping Co. Panama S.A.
– κ. Αντώνης Βιδάλης, Αντιναύαρχος Λ.Σ. (ε.α.), Head of Maritime Academy, Metropolitan College
– καπτ. Λεωνίδας Κιοπεκτζής, Vetting & Μarine Manager/ Deputy DPA, Polembros Shipping
– καπτ. Θανάσης Μόσχος, Crew Manager, Tsakos Columbia Shipmanagement (“TCM”) S.A.
– καπτ. Παντελής Παϊδούσης, Safety Officer/ Drydock Superintendent, Minerva Marine Inc.

2. Ο αξιωματικός του μέλλοντος: Οι αυριανές προκλήσεις της γέφυρας και του μηχανοστασίου
– κ. Σπύρος Βλάχος Πλοίαρχος (ε.α) Π.Ν., Shipping Manager, Carras (Hellas) S.A.
– κ. Νικόλαος Θεμέλαρος, New York College, Technical University of Varna
– καπτ. Μάνθος Κουτσοθανάσης, Crew Manager, Pantheon Tankers Management Ltd.
– καπτ. Θεόδωρος Λάλας, Fleet Operations Manager, International Registries, Inc.
– καπτ. Γεώργιος Πουζιάρης, Operator, TMS Tankers Ltd.

3. Η ζωή στη θάλασσα: Υγεία και διαβίωση εν πλω
– κα Χριστίνα Καπαγερίδου, Medical Services Coordinator, Gas Log LNG Services Ltd.
– κ. Κώστας Κατσουλιέρης, Senior Executive (Claims), North of England P&I Club
– κα Εύχαρις Ροκανά, Claims Executive, Thomas Miller P&I (Europe) Ltd.
– καπτ. Γεώργιος Τσουρής, Operations Manager, DPA-CSO, Blue Planet Shipping
– καπτ. Μιχαήλ Φραγκιάς, DPA, Sun Enterprises Ltd.

Φωτογραφικό υλικό από την ημερίδα «Επιλέγω Ναυτιλία» στην Αθήνα

Στιγμιότυπα από τις εισηγήσεις που παρακολούθησαν οι σπουδαστές:

Στιγμιότυπα από τους χώρους διεξαγωγής της Ημερίδας:

 

Στιγμιότυπα από τα Desks των συμμετεχουσών εταιρειών:

Με την αρωγή και υποστήριξη:
Logos sponsors Epilego Athens 2018