Πέταξαν τα καπέλα τους ψηλά οι απόφοιτοι του Μητροπολιτικού Κολλεγίου

0

Οι απόφοιτοι του Μητροπολιτικού Κολλεγίου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, πέταξαν τα καπέλα τους ψηλά για να γιορτάσουν την επιτυχή ολοκλήρωση των σπουδών τους, στις Τελετές αποφοίτησης που έλαβαν χώρα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης.

Στις τελετές αποφοίτησης και παρουσία περισσοτέρων από 3.500 καλεσμένων και μελών των οικογενειών τους, οι απόφοιτοι παρέλαβαν τα πτυχία τους από τρία Βρετανικά Πανεπιστήμια, το Solent University στο Southampton, το Queen Margaret University και το University of East London.
Σημειώνεται πως στη φετινή Τελετή έλαβαν τα πτυχία τους και οι πρώτοι απόφοιτοι της Σχολής Ναυτιλίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου.

Ο πρόεδρος του Μητροπολιτικού Κολλεγίου κ. Κωνσταντίνος Ροδόπουλος κήρυξε την έναρξη της λαμπρής τελετής στην αίθουσα «Χρήστος Λαμπράκης» και συνεχάρη τους αποφοίτους για την επιτυχία τους. Κατά την ομιλία του ο κ. Ροδόπουλος ανέφερε χαρακτηριστικά πως «είναι το πρώτο βήμα που κάνετε για να μπείτε στον επαγγελματικό στίβο, σε έναν δύσκολο στίβο όπου καταξιώνονται οι ουσιαστικές γνώσεις και η σκληρή δουλειά. Εμείς σας δώσαμε τα εφόδια και τον τρόπο σκέψης. Επομένως, έχετε τα επιστημονικά εφόδια να αντέξετε στον ανταγωνισμό. Χρειάζεται όμως πολύ δουλειά και συνεχής επανεκπαίδευση. Για εμάς είναι στόχος ζωής αυτό που κάνουμε, είναι ένα όραμα που έχουμε αγκαλιάσει εδώ και χρόνια. Και η δουλειά μας ανταμείβεται όταν κάθε χρόνο βλέπουμε ολοένα και περισσότερους απόφοιτους σε τελετές σαν την αποψινή».

1

Κεντρική ομιλήτρια στην Αθήνα ήταν η κα Αναστασία Ανδρίτσου, διευθύντρια του Βρετανικού Συμβουλίου στην Ελλάδα, η οποία στην ομιλία της ανέφερε πως «απόψε είναι μια μέρα εορτασμού του υψηλού επιπέδου ακαδημαϊκής εκπαίδευσης. Το Βρετανικό Συμβούλιο και το Μητροπολιτικό Κολλέγιο συνδέονται με μια μακροχρόνια και πολύ εποικοδομητική συνεργασία. Το Κολλέγιο από το οποίο αποφοιτείτε σήμερα είναι ένας από τους σημαντικότερους, τους εγκυρότερους, τους μεγαλύτερους παρόχους Βρετανικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα. Το πτυχίο που σε λίγο θα κρατάτε στα χέρια σας, σας έχει δώσει μια πολύ δυνατή και ισχυρή βάση για να χτίσετε πάνω σε αυτή. Το κριτήριό σας πρέπει πάντα να είναι η ποιότητα -όπως στην επιλογή σπουδών που κάνατε- και να είστε ανοιχτοί στη μάθηση. Η σκληρή δουλειά, η αφοσίωση, η επιμονή και η υπομονή πρέπει να σας συνοδεύουν σε όλη σας τη ζωή».

5

Με την παρουσία τους τίμησαν τις Τελετές αποφοίτησης και ακαδημαϊκά στελέχη των συνεργαζόμενων Βρετανικών Πανεπιστημίων. Το University of East London εκπροσώπησε ο Prof. Hassan Abdalla, Deputy Vice Chancellor στην Αθήνα και ο Dean Curtis, Acting Vice Chancellor στη Θεσσαλονίκη. Αντίστοιχα, το «παρών» από το Queen Margaret University έδωσε ο Prof. Brigid Daniel, Dean of School of Arts, Social Sciences and Management στην Αθήνα και η Prof. Fiona Coutts, Dean Of School, Health Sciences στη Θεσσαλονίκη. Το Solent University – σε συνεργασία με το οποίο το Μητροπολιτικό Κολλέγιο ανακοίνωσε την ίδρυση της Ναυτικής Ακαδημίας του, η οποία λειτουργεί από το ερχόμενο ακαδημαϊκό έτος στην καρδιά του Πειραιά –εκπροσωπήθηκε από τον Tere Daly, Pro Vice-Chancellor External Relations του Πανεπιστημίου.

Επιπλέον, όπως κάθε χρόνο, βραβεύθηκαν και οι απόφοιτοι με την υψηλότερη βαθμολογία αποφοίτησης της χρονιάς τους, ενώ απονεμήθηκε το βραβείο “Academic Ethos & Integrity”, καθώς και το βραβείο «Ακαδημαϊκής Προσφοράς», το οποίο απονέμεται σε ακαδημαϊκούς που ξεχωρίζουν για το πολυετές και ουσιαστικό ακαδημαϊκό τους έργο.