Η ΑΕΝ Σύρου αποκτά πρόσβαση σε σύγχρονα συστήματα επιμόρφωσης

0

Σε 100 τουλάχιστον σπουδαστές της σχολής Πλοιάρχων της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) Σύρου πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 10 Μαΐου 2018 η παρουσίαση του συστήματος εξ αποστάσεως κατάρτισης (e-learning), το οποίο παρέχει ως χορηγία για τα επόμενα τρία έτη η εταιρεία SQLearn στις δέκα Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) της Ελλάδας, στο πλαίσιο της συνεργασίας της με το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Στιγμιότυπο από την παρουσίαση

Στιγμιότυπο από την παρουσίαση

Η παρουσίαση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας aen.sqlearn.com έχει ήδη πραγματοποιηθεί στις ΑΕΝ Χίου, Ασπροπύργου, Κύμης, Ηπείρου και Ιονίων Νήσων, Μακεδονίας, Ύδρας και Κρήτης.

Οι σπουδαστές, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, μπορούν με την χρήση προσωπικών κωδικών να παρακολουθούν ψηφιακά μαθήματα σε θεματικές του χώρου της ναυτιλίας, τα οποία περιλαμβάνουν σύγχρονες τεχνολογικές εφαρμογές, όπως 3D animation, ενώ είναι σχεδιασμένα σύμφωνα με τη θεωρία εξ αποστάσεως επιμόρφωσης.

Το κτίριο της ΑΕΝ Σύρου

Το κτίριο της ΑΕΝ Σύρου

Τα ψηφιακά μαθήματα είναι στην αγγλική γλώσσα, ενώ το σύστημα είναι πιστοποιημένο από τον Αμερικανικό Νηογνώμονα (ABS).

Το συγκεκριμένο σύστημα χρησιμοποιείται ήδη από τη ναυτιλιακή αγορά με στόχο την επιμόρφωση και την κατάρτιση των πληρωμάτων ακόμα και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, καλύπτοντας τόσο διεθνείς όσο και εθνικές απαιτήσεις που αφορούν τη σημαία, την ασφάλεια κ.λπ.

(Α-Δ): Η κ. Χριστίνα Καρρά (SQLearn), ο αναπληρωτής διευθυντής της ΑΕΝ Σύρου, κ. Γιώργος Δούναβης, ο διοικητής της ΑΕΝ Σύρου, αντιπλοίαρχος Λ.Σ. Δημήτρης Βατίστας, ο υποδιοικητής της ΑΕΝ Σύρου, αντιπλοίαρχος Λ.Σ. Κων/νος Κοκολαντωνάκης, ο καπτ. Γιώργος Λιβάνιος (Theta Marine Consulting), η κ. Έλλη Βλάχου (SQLearn) και η  αρχικελευστής Ουρανία Μπίσα.

(Α-Δ): Η κ. Χριστίνα Καρρά (SQLearn), ο αναπληρωτής διευθυντής της ΑΕΝ Σύρου, κ. Γιώργος Δούναβης, ο διοικητής της ΑΕΝ Σύρου, αντιπλοίαρχος Λ.Σ. Δημήτρης Βατίστας, ο υποδιοικητής της ΑΕΝ Σύρου, αντιπλοίαρχος Λ.Σ. Κων/νος Κοκολαντωνάκης, ο καπτ. Γιώργος Λιβάνιος (Theta Marine Consulting), η κ. Έλλη Βλάχου (SQLearn) και η αρχικελευστής Ουρανία Μπίσα.

Το «παρών» στην τελετή παρουσίασης του συστήματος e- learning στην ΑΕΝ Σύρου έδωσαν ο διοικητής της ΑΕΝ Σύρου, αντιπλοίαρχος Λ.Σ., Δημήτρης Βατίστας, ο αναπληρωτής διευθυντής της ΑΕΝ Σύρου, κ. Γιώργος Δούναβης, οι εκπρόσωποι της εταιρείας SQLearn, κ.κ. Χριστίνα Καρρά και Έλλη Βλάχου, ο εκπρόσωπος της εταιρείας Theta Marine Consulting, καπτ. Γιώργος Λιβάνιος, καθώς και το εκπαιδευτικό προσωπικό της ΑΕΝ Σύρου.