Σύστημα εξ αποστάσεως επιμόρφωσης στις ΑΕΝ Ηπείρου και Ιονίων Νήσων

0

Στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού Ηπείρου στην Πρέβεζα και Ιονίων Νήσων στο Αργοστόλι, παρουσιάστηκε το σύστημα εξ’ αποστάσεως επιμόρφωσης, το οποίο παρέχει ως χορηγία για τα επόμενα τρία έτη η εταιρεία SQLearn στις δέκα Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) της Ελλάδας, στο πλαίσιο συνεργασίας της με το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Η παρουσίαση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας https://aen.sqlearn.com στις δύο ΑΕΝ αποτέλεσε συνέχεια των παρουσιάσεων που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί στις ΑΕΝ Χίου, ΑΕΝ Ασπροπύργου και ΑΕΝ Κύμης, ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες Ναυτικές Ακαδημίες της χώρας.

Παρόντες στις δύο παρουσιάσεις ήταν ο διευθυντής της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ναυτικών του ΥΝΑΝΠ, αρχιπλοίαρχος Λ.Σ. Στυλιανός Μπέλλας, οι διοικητές και οι διευθυντές σπουδών των Σχολών καθώς και οι σπουδαστές.

AEN_Argostoli (1)

Ο κ. Μπέλλας κατά την ομιλία του τόνισε τη σημασία του συγκεκριμένου συστήματος για τη συνεχή επιμόρφωση των νέων σπουδαστών στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού.

Μέσω της πλατφόρμας, οι σπουδαστές μπορούν με τη χρήση προσωπικών κωδικών να παρακολουθούν ψηφιακά μαθήματα σε ποικίλες θεματικές ενότητες που αφορούν τη ναυτιλιακή βιομηχανία, τα οποία περιλαμβάνουν σύγχρονες τεχνολογικές εφαρμογές, όπως 3D animation. Σημειώνεται πως το σύστημα εξ’ αποστάσεως επιμόρφωσης είναι πιστοποιημένο από τον Αμερικανικό Νηογνώμονα (ABS), ενώ το πρωτογενές υλικό παρέχει η εταιρεία Theta Marine Consulting.

AEN_Preveza

Το σύστημα αυτό χρησιμοποιείται ήδη από τη ναυτιλιακή αγορά για επιμόρφωση και κατάρτιση των πληρωμάτων ακόμα και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, καλύπτοντας τόσο διεθνείς όσο και εθνικές απαιτήσεις που αφορούν στη σημαία, στην ασφάλεια κ.λπ.