H Βρετανία επενδύει στον θεσμό της Πρακτικής Άσκησης

0

Τη σημασία της πρακτικής άσκησης για τη ναυτιλιακή βιομηχανία αναδεικνύει το Ηνωμένο Βασίλειο, γιορτάζοντας για 11η χρονιά τις Ημέρες Πρακτικής Άσκησης από τις 5 έως τις 9 Μαρτίου 2018.

Κατά τις Ημέρες Πρακτικής Άσκησης εργοδότες και εκπαιδευόμενοι, σε όλη τη βρετανική επικράτεια, πραγματοποιούν συναντήσεις προκειμένου να ενθαρρύνουν ακόμα περισσότερους νέους αλλά και εταιρείες να επιλέξουν την πρακτική άσκηση ως εργαλείο ανάπτυξης τόσο των δεξιοτήτων των νέων που θα εισέλθουν στην αγορά εργασίας όσο και των δυνατοτήτων ανάπτυξης των ίδιων των επιχειρήσεων.

Σύμφωνα, μάλιστα, με το UK Chamber of Shipping η βρετανική κυβέρνηση έχει θέσει ως στόχο τη δημιουργία 3 εκ. θέσεων πρακτικής άσκησης έως το 2020. Το Maritime UΚ παραθέτει τα εκπαιδευτικά ταξίδια, που πραγματοποιούν εδώ και δεκαετίες οι Βρετανοί σπουδαστές των Ναυτικών Ακαδημιών της χώρας, ως επιτυχημένο παράδειγμα των εντυπωσιακών αποτελεσμάτων που μπορεί να προκύψουν από το συνδυασμό της θεωρητικής εκπαίδευσης με την πρακτική εξάσκηση στα προγράμματα σπουδών των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

Σύμφωνα με τον David Dingle, Chairman του Maritime UK, η πρακτική άσκηση έχει ιδιαίτερη σημασία για τη ναυτιλία, κυρίως, λόγω της φύσης της βιομηχανίας, ενώ η αξία της έχει ήδη αποδειχθεί από τον διευρυνόμενο αριθμό εκπαιδευτικών ταξιδιών που πραγματοποιούν οι σπουδαστές των Ναυτικών Ακαδημιών της χώρας κατά τις τελευταίες δεκαετίες. Ο κ. Dingle αναφέρει χαρακτηριστικά πως “ο συνδυασμός θεωρητικής εκπαίδευσης και πρακτικής εξάσκησης είναι υψίστης σημασίας. Από τη διοίκηση ενός λιμένα έως την παροχή υπηρεσιών σε ένα κρουαζιερόπλοιο ή τη ναυσιπλοΐα σε ανοιχτές θάλασσες η ναυτιλιακή βιομηχανία παρέχει ένα συνεχώς αυξανόμενο εύρος και ποικιλία θέσεων πρακτικής άσκησης, που συνιστούν ευκαιρία για την απαρχή λαμπρών σταδιοδρομιών”.

Περισσότερες πληροφορίες για τη διαδικασία, τους όρους αλλά και τις προϋποθέσεις για συμμετοχή σε πρόγραμμα πρακτικής άσκησης στο Ηνωμένο Βασίλειο θα βρείτε στην ιστοσελίδα της βρετανικής κυβέρνησης, εδώ.

Τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στη Μ. Βρετανία, στο πλαίσιο του εορτασμού των Ημερών Πρακτικής Άσκησης, μπορείτε να τις βρείτε εδώ.