Τα 10 καλύτερα Διεθνή ΜΒΑ του 2017

0

Το Bloomberg δημοσίευσε τη λίστα με τα καλύτερα διεθνή Masters of Business Administrations (MBA).

Η τελική κατάταξη ανέδειξε ως καλύτερο διεθνές ΜBA αυτό του INSEAD Business School, αναλαμβάνοντας τα σκήπτρα από το London Business School που περνά στη δεύτερη θέση, ακολουθούμενο από την IESE Business School του ισπανικού Πανεπιστημίου Navarra, στην θέση 3.

Το Saïd Business School του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης και το Διεθνές Ινστιτούτο Ανάπτυξης Διοίκησης (ΕΙΒ), με έδρα την Ελβετία, συμπεριλαμβάνονται, για μια ακόμη χρονιά, στα πέντε πρώτα που έλαβαν κορυφαίες βαθμολογίες.

mba picture

Πηγή: Bloomberg

Οι βασικοί συντελεστές για τη διαμόρφωση της παραπάνω λίστας είναι οι ακόλουθοι: η αξιολόγηση των εργοδοτών (ποσοστό 35%), η αξιολόγηση των αποφοίτων (ποσοστό 30%), η αξιολόγηση των φοιτητών (ποσοστό 15%), η αξιολόγηση της θέσης εργασίας (ποσοστό 10%), καθώς και το ύψος του αρχικού μισθού (ποσοστό 10%).

Σύμφωνα με το Bloomberg, το INSEAD, το οποίο διατηρεί παραρτήματα στη Γαλλία, την Ασία και τη Μέση Ανατολή, αναδείχτηκε ως νούμερο 1, χάρη στην κορυφαία κατάταξή του στις έρευνες των εργοδοτών και των αποφοίτων, καθώς και στην γρήγορη επαγγελματική αποκατάσταση των νέων αποφοίτων του.

Στη λίστα των 31 ΜΒΑ, για πρώτη φορά συμπεριλαμβάνεται τo Ryerson (Rogers), με έδρα το Τορόντο του Καναδά.

Φωτό: INSEAD