Δωρεά σύγχρονου προσομοιωτή για την εκπαίδευση ναυτικών στο Τζιμπουτί

0

To Djibouti Regional Training Centre (DRTC) εξοπλίστηκε με έναν σύγχρονο προσομοιωτή που θα καλύψει τις ανάγκες της ναυτικής εκπαίδευσης της χώρας, στο πλαίσιο των δράσεων του IMO για την ενίσχυση της ασφάλειας της ναυσιπλοΐας στο δυτικό Ινδικό Ωκεανό και στον κόλπο του Άντεν.

Η εγκατάσταση του εξοπλισμού, η οποία χρηματοδοτήθηκε από το Djibouti Code of Conduct Trust Fund με σημαντική οικονομική συμμετοχή και της Δανίας, έχει ολοκληρωθεί ενώ οι πρώτοι έξι αξιωματικοί ΕΝ έχουν ήδη εκπαιδευτεί στο χειρισμό του προσομοιωτή.

Σημειώνεται πως ο προσομοιωτής αποτελείται από 11 κονσόλες για τους εκπαιδευόμενους καθώς και ένα work station για τον εκπαιδευτή, ενώ περιλαμβάνει διάφορες ενότητες εκπαίδευσης όπως: Ναυτικές Επικοινωνίες, Global Maritime Distress and Safety System (GMDSS), Search and Rescue (SAR).

Ο Programme Officer του Djibouti Code of Conduct, Kiruja Micheni καθώς και ο  εκπρόσωπος της Δανίας, Commander John Hansen, βρίσκονται στο Τζιμπουτί για την επίβλεψη των διαδικασιών παράδοσης του προσομοιωτή.

Φωτο: ΙΜΟ