Αποφασίστηκε η ίδρυση δύο νέων Σχολών στις ΑΕΝ Χίου και Οινουσσών

0

Τη δημιουργία δύο Σχολών, στις ΑΕΝ Χίου και Οινουσσών, αποφάσισε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής, κατά την επίσκεψή του στις δύο Ακαδημίες.

Ανταποκρινόμενος σε πάγιο αίτημα των σπουδαστών και των εκπαιδευτικών των ΑΕΝ, ο υπουργός Ναυτιλίας πήρε την απόφαση να δημιουργηθούν τα δύο σχολεία, (Σωστικών & Πυροσβεστικών Μέσων και Ειδικό Τμήμα Μηχανικών Ε.Ν.), κατόπιν συνεργασίας του γραφείου του με τους καθηγητές των δύο Ακαδημιών, ώστε να διευκολύνονται οι σπουδαστές της περιοχής, οι οποίοι αναγκάζονται να ταξιδεύουν στον Ασπρόπυργο ή στη Μηχανιώνα, για να αποκτήσουν την απαραίτητη πιστοποίηση, για την έκδοση των Α.Ν.Ι. (Αποδεικτικών Ναυτικής Ικανότητας).

Κατά την επίσκεψη του στη Χίο και στις Οινούσσες, ο κ. Κουρουμπλής επισκέφτηκε την ΑΕΝ Οινουσσών καθώς και την ΑΕΝ Μηχανικών Χίου, όπου έδωσε εντολή να γίνει μελέτη για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στο οικοτροφείο της Ακαδημίας και έρευνα για την επέκτασή του σε άλλο χώρο.

Στην ΑΕΝ Οινουσών, με τη μεσολάβηση του κ. Κουρουμπλή, δρομολογήθηκε η διαδικασία για να ξεκαθαρίσει το ιδιοκτησιακό καθεστώς του κτιρίου. Ο Δήμαρχος Οινουσσών Στέφανος Βογιατζής σημείωσε τη βελτίωση των συγκοινωνιών τα τελευταία δύο χρόνια και ζήτησε να εξεταστεί το ενδεχόμενο ακόμα μίας προσέγγισης πλοίου στο νησί. Ο Υπουργός Ναυτιλίας δεσμεύτηκε να χορηγηθεί το κονδύλι για την κατασκευή κυματοθραύστη στο Διαπόρι, όπως ζήτησε ο κ. Βογιατζής. Ο κ. Κουρουμπλής επισκέφτηκε και το Στρατιωτικό Φυλάκιο Οινουσών.

Τον κ. Κουρουμπλή συνόδευσαν στη διήμερη περιοδεία που έκανε σε Χίο, Ψαρά και Οινούσσες, ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Χίου, Ανδρέας Μιχαηλίδης, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, Αντιναύαρχος Λ.Σ. Σταμάτης Ράπτης και ο Διοικητής της 9ης ΠΕΔΙΛΣ, Αρχιπλοίαρχος Λ.Σ. Νίκος Αρμπουνιώτης.