Πραγματοποιήθηκε το ALBA MBA Teambuilding Event

0

Το ακαδημαϊκό έτος ξεκίνησε συναρπαστικά  για τα προγράμματα The ALBA MBA και MBA in Shipping, του ALBA Graduate Business School at The American College of Greece με το ετήσιο teambuilding event. Οι νέοι φοιτητές του ΜΒΑ συναντήθηκαν στις εγκαταστάσεις του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, όπου για μία ημέρα επιδόθηκαν σε εκπαιδευτικές δοκιμασίες και δραστηριότητες προκειμένου να γνωριστούν και να ενισχυθεί το απαραίτητο ομαδικό πνεύμα, που θα αποτελέσει θεμέλιο λίθο στην πορεία των φοιτητών μέσα στο πρόγραμμα. Φέτος, ήταν μία ιδιαίτερη χρονιά, καθώς στα πλαίσια των αξιών που θέλει να εμπνεύσει το ALBA στους καινούριους του φοιτητές και με σκοπό η φετινή εκδήλωση να αποτελεί κάτι παραπάνω από δράση ενδυνάμωσης της νέας ομάδας, οι φοιτητές κλήθηκαν να φιλοξενήσουν μέλη των Γιατρών Χωρίς Σύνορα.

Τα μέλη των Γιατρών Χωρίς Σύνορα μοιράστηκαν μαζί με τους φοιτητές μας πολύτιμες εμπειρίες από την δύσκολη καθημερινότητα τους, ενώ οι φοιτητές μαγείρεψαν και σέρβιραν τους καλεσμένους ως μία ελάχιστη ένδειξη ευγνωμοσύνης για το τεράστιο έργο τους. Στην εκδήλωση συμμετείχαν μέλη από όλα τα τμήματα της ομάδας των Γιατρών χωρίς σύνορα, διοικητικοί, ιατρικό προσωπικό αλλά και τεχνικοί. Μέσα από αυτήν την πράξη, το ALBA ήθελε να ενφυσήσει την αξία της προφοράς και την βαρύτητά της σε όλα τα επίπεδα, τόσο επαγγελματικά όσο και ανθρωπιστικά. Στο τέλος της δράσης, ήταν εμφανή το ενδιαφέρον αλλά και ο θαυμασμός των νέων φοιτητών προς μία ομάδα που έχει προσφέρει κοινωνικά και ανθρωπιστικά τα μέγιστα, σε παγκόσμιο επίπεδο.

Οι υπόλοιπες δραστηριότητες των ομάδων  ήταν σχεδιασμένες από εξειδικευμένους επαγγελματίες σύμφωνα με τις ανάγκες και τα χαρακτηριστικά των  φοιτητών, τις απαιτήσεις ενός MBA προγράμματος και φυσικά την κουλτούρα του ALBA. Οι κύριοι στόχοι του teambuilding event είναι η γνωριμία των φοιτητών, η οικοδόμηση εμπιστοσύνης, η συλλογή εμπειριών και η ανάπτυξη συνεργασίας και δεξιοτήτων επικοινωνίας σε δύσκολες καταστάσεις. Όλα αυτά μέσα από διασκεδαστικές δραστηριότητες και ασκήσεις που συχνά βγάζουν τους συμμετέχοντες από το comfort zone τους.

Για την εμπειρία τους από την ημέρα, η κα Μαριέττα Προβοπούλου, γενική διευθύντρια του ελληνικού τμήματος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα δήλωσε:

Στη πρώτη συνάντηση των νέων φοιτητών του τμήματος The ALBA MBA και του MBA in Shipping του ALBA Graduate Business School, είχαμε τη δυνατότητα  μέσα από μια πολύ ωραία διαδικασία να αλληλεπιδράσουμε μαζί τους, να τους ενημερώσουμε για τη δράση μας, να γνωριστούμε από κοντά και να απαντήσουμε σε όλες τις ερωτήσεις τους σχετικά με τη δράση των Γιατρών Χωρίς Σύνορα. Ήταν μια πολύ όμορφη και δημιουργική ημέρα και τους ευχαριστούμε όλους που μας συμπεριέλαβαν σε αυτό!

O Δρ. Παύλος Βλάχος, ακαδημαϊκός διευθυντής του The ALBA MBA δήλωσε:

Με ιδιαίτερη χαρά και ευθύνη υποδεχόμαστε την 25η σειρά φοιτητών στο ALBA MBA. Oι νέοι μας φοιτητές έρχονται να προστεθούν στην κοινότητα των 2100+ MBA αποφοίτων που μας έχουν εμπιστευτεί μέχρις στιγμή την καριέρα και την προσώπική τους ανάπτυξη. Στα πλαίσια δραστηριοτήτων ομαδικότητας οι νέοι μας φοιτητές είχαν την ευκαιρία να πούν ένα μεγάλο ευχαριστώ σε ένα σημαντικό διεθνή οργανισμό ιατρικής ανθρωπιστικής βοήθειας, τους Γιατρούς χωρίς Σύνορα. Το έκαναν μαγειρεύοντας για αυτούς στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις εστίασης που διαθέτει το σχολείο μας. Γιατροί και στελέχη των Γιατρών χωρίς Σύνορα μοιράστηκαν τις εμπειρίες και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στο πεδίο σε διεθνή κλίμακα. Δίχως άλλο, ελπίζουμε οι νέοι μας φοιτητές με τις νέες γνώσεις και ικανότητες που θα αποκομίσουν στο πλαίσιο του ALBA ΜΒΑ να συνεισφέρουν και αυτοί με την σειρά τους στο έργο των Γιατρών και ασφαλώς και άλλων οργανισμών παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας.

To ΑLBA διατηρεί μία μακροχρόνια και σταθερή συνεργασία με τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα η οποία περιλαμβάνει δωρεάν παροχή χώρων για παρουσιάσεις και για σεμινάρια των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, συμμετοχή του προσωπικού του ALBA στο μαραθώνιο με τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα, καθώς και σεμινάρια ειδικά σχεδιασμένα για ΜΚΟ στα οποία συμμετέχουν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα.

Στην μακρόχρονη ιστορία του, που μετρά 24 χρόνια, το ALBA MBA υπήρξε και συνεχίζει να είναι ένα καινοτόμο πρόγραμμα με στόχο την αριστεία. Το πρόγραμμα δίνει έμφαση στην ανάπτυξη της ηγετικής ικανότητας, την επιχειρηματικότητα και εξελίσσεται συνεχώς εντάσσοντας νέες εκπαιδευτικές ενότητες ανάλογα με τις ανάγκες της εποχής (π.χ. Μmanagement Acts: A Theatrical Integration).