Πανεπιστήμιο Αιγαίου – “Συμπληρώνω Μηχανογραφικό, δηλώνω Αιγαίο!”

0

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου είναι ένα Πανεπιστήμιο- δίκτυο που λειτουργεί κάτω από τις ιδιαίτερες συνθήκες του Ελληνικού Αρχιπελάγους, αποτελώντας μάλιστα το μόνο πολυνησιωτικό Πανεπιστήμιο στην Ελλάδα, και ένα από τα λίγα στην Ευρώπη.

Ιδρύθηκε το 1918, παρ’ όλ’ αυτά δε μπόρεσε να λειτουργήσει λόγω της Μικρασιατικής καταστροφής, παρά μόνο το 1984 όταν και επανιδρύθηκε.

Κύριο χαρακτηριστικό των τμημάτων του Πανεπιστημίου είναι η ανάπτυξη νέων γνωστικών αντικειμένων προκειμένου να ανταποκρίνεται τόσο στις ανάγκες της σύγχρονης ελληνικής αγοράς και κοινωνίας, όσο και στις απαιτήσεις και προσδοκίες των φοιτητών του για σπουδές υψηλής επιστημονικής αξίας.

Είναι ένα από τα νεότερα Πανεπιστήμια στην Ελλάδα, απαριθμώντας 17 Τμήματα Προπτυχιακών Σπουδών, 38 Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών, Θερινά Σχολεία και Μαθήματα Δια-βίου Μάθησης, ενώ κατατάσσεται ανάμεσα στα μεγαλύτερα Πανεπιστήμια της χώρας.

Διοικητική έδρα του Πανεπιστημίου Αιγαίου είναι η Μυτιλήνη, ενώ Σχολές και Τμήματά του λειτουργούν σήμερα στις νησιωτικές πόλεις της Μυτιλήνης, της Χίου, του Καρλοβάσου, της Ρόδου, της Ερμούπολης και της Μύρινας, συγκροτώντας ένα Πανεπιστήμιο – Δίκτυο που καλύπτει όλους τους Νομούς του Αιγαίου.

Κατά το ακαδημαϊκό έτος 2014 – 2015 το Πανεπιστήμιο Αιγαίου απαριθμούσε 17.675 προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές. Από αυτούς οι  3.361 φοιτούν στη Σχολή Επιστημών και Διοίκησης που εδρεύει στη Χίο, στην οποία ανήκει και το Τμήμα Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών.

Το Τμήμα Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών ιδρύθηκε το 1998, ενώ έκτοτε ακολουθεί μια πρωτοποριακή, διεπιστημονική προσέγγιση της έρευνας και εκπαίδευσης στο χώρο της σύγχρονης Ναυτιλίας, των Μεταφορών και του Εμπορίου.

Πρόσφατη έρευνα για την ένταξη των αποφοίτων του Τμήματος Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών στην αγορά εργασίας, μπορείτε να βρείτε εδώ.

Ακολουθούν δύο ενημερωτικά βίντεο για το προφίλ και τις δράσεις του Πανεπιστημίου Αιγαίου σήμερα:

Πανεπιστήμιο Αιγαίου – “Συμπληρώνω Μηχανογραφικό, δηλώνω Αιγαίο!”

Πανεπιστήμιο Αιγαίου – Ποιότητα Εκπαίδευσης, Ποιότητα Ζωής