Χρειαζόμαστε, μπορούμε να κρατήσουμε τα ταλέντα της ναυτιλίας;

0

«Ποια είναι τα χαρακτηριστικά ενός ταλαντούχου εργαζόμενου;», «Πώς θα προσελκύσει ο κλάδος της ναυτιλίας ταλαντούχους εργαζόμενους;» ήταν μερικά από τα ερωτήματα που συζητήθηκαν εκτενώς στην εκδήλωση που πραγματοποίησαν η ΕΝΟΕ (Ένωση Ναυτιλιακών Οικονομολόγων Ελλάδας) και η Ακαδημαϊκή κοινότητα του κλάδου της ναυτιλίας στο κρουαζιερόπλοιο της Celestyal Cruises «Olympia» την Τρίτη 8 Μαρτίου.

Το πάνελ των ομιλητών της εκδήλωσης με συντονιστή τον Άγγελο Παντουβάκη, πρόεδρο της Ένωσης Ναυτιλιακών Οικονομολόγων Ελλάδας και επίκουρο καθηγητή στο τμήμα Ναυτιλιακών Σπουδών Πανεπιστημίου Πειραιά, αποτελείτο από καταξιωμένους επαγγελματίες του χώρου της ναυτιλίας μεταξύ των οποίων οι: Ηλίας Μπίσιας, δικηγόρος και διευθυντής του περιοδικού Ναυτικά Χρονικά, Γιάννης Κοτζιάς, διευθυντής πωλήσεων και αγορών της Intermodal Shipbrokers και πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Ναυλομεσιτών, Δωροθέας Ιωάννου, γενικής διευθύντρια για την Ελλάδα και διευθύντριας εταιρικής ανάπτυξης παγκοσμίως του American P&I Club, καπ. Ηλίας Λαδάς, DPA και διευθυντής ανθρωπίνου δυναμικού στην Danaos Shipping Co Ltd., Γεώργιος Σκριμιζέας, γενικός διευθυντής της Allseas Marine S.A., και ο καπ. Γεώργιος Τσουρής, DPA της Blue Planet Shipping.

Από τους βασικούς ομιλητές της εκδήλωσης ήταν και η Ταλίν Τσακιλιάν, διευθύντρια ανθρωπίνου δυναμικού της Celestyal Cruises, η οποία μέσα από την δική της πολυετή εμπειρία αναφέρθηκε σε καίρια ζητήματα σχετικά με την εργασία στον κλάδο της κρουαζιέρας και το χώρο της ναυτιλίας εν γένει.

Η εκδήλωση είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και μεγάλη απήχηση καθώς παρευρέθηκαν όχι μόνο επαγγελματίες του χώρου αλλά και φοιτητές από πολλά Πανεπιστήμια της Ελλάδας, οι οποίοι επιθυμούν να εργαστούν στο χώρο της ναυτιλίας.

Σε μια εποχή, όπου η ανεργία στην Ελλάδα αγγίζει υψηλά επίπεδα και όλο και περισσότεροι νέοι επιλέγουν να εργαστούν στο εξωτερικό, η Celestyal Cruises, η μοναδική ελληνική εταιρεία κρουαζιέρας με έδρα της την Ελλάδα, στηρίζει ενεργά κάθε πρωτοβουλία, η οποία ευελπιστεί να προσελκύσει και να απορροφήσει νέους, ταλαντούχους υποψήφιους στον κλάδο της ναυτιλίας και του τουρισμού.

Πηγή: naftikachronika.gr