Η Βάρδια: Διαγωνισμός Φωτογραφίας της Isalos.net

 union-jack-1027898_640 For English please select here 

Η Isalos.net διοργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά διεθνή διαγωνισμό και έκθεση φωτογραφίας με θέμα τη ζωή εν πλω.

Η θεματολογία του διαγωνισμού είναι εμπνευσμένη από το λογοτεχνικό έργο «Η ΒΑΡΔΙΑ» (Εκδόσεις ΑΓΡΑ) του ποιητή της θάλασσας Νίκου Καββαδία.

Οι συμμετέχοντες καλούνται να αποστείλουν φωτογραφίες από την καθημερινότητα τους εν πλω και να μοιραστούν με το κοινό τις εικόνες που οι ίδιοι αντικρίζουν κατά τη διάρκεια της βάρδιας τους  στη γέφυρα, στο μηχανοστάσιο ή στο κατάστρωμα κάποιου πλοίου ή σκάφους. Σκοπός του διαγωνισμού είναι να αποτυπωθούν στον φακό στιγμές από την καθημερινότητα των ανθρώπων που εργάζονται στη θάλασσα και υπηρετούν την ναυτιλία.

Σκοπός του διαγωνισμού είναι να συνδυαστούν οι εικόνες της ζωής εν πλω, όπως αποτυπώνονται στο έργο του Ν.Καββαδία μερικές δεκαετίες πριν, με τη σύγχρονη πραγματικότητα των ναυτικών, δημιουργώντας έτσι έναν διάλογο ανάμεσα στο χθες και το σήμερα της ελληνικής και διεθνούς ναυτιλίας. Τα σύγχρονα μέσα καταγραφής και αποτύπωσης της εικόνας καλούνται να δώσουν σχήμα και χρώμα στις λογοτεχνικές περιγραφές φέρνοντας το κοινό σε επαφή με έναν κόσμο άγνωστο για τους πολλούς.

Επιτροπή αποτελούμενη από προσωπικότητες των γραμμάτων και των τεχνών καθώς και από φιλότεχνους παράγοντες της ναυτιλιακής κοινότητας θα επιλέξει τις 20 καλύτερες φωτογραφίες, οι οποίες θα εκτυπωθούν σε μεγάλες διαστάσεις και υψηλή ανάλυση προκειμένου να παρουσιαστούν σε έκθεση φωτογραφίας που θα διοργανώσει η Isalos.net στο Metropolitan Expo, κατά τη διάρκεια της διεθνούς Έκθεσης Ποσειδώνια 2020 (1-5/6/2020).

Οι δημιουργοί των τριών καλύτερων φωτογραφιών θα βραβευτούν σε ειδική τελετή που θα λάβει χώρα κατά τη διάρκεια της Έκθεσης, όπου και θα τους απονεμηθούν σχετικοί έπαινοι και πλούσια δώρα.

Οι επισκέπτες της Έκθεσης Ποσειδώνια 2020 θα μπορούν να επιλέξουν και να ψηφίσουν μέσω ειδικής πλατφόρμας την φωτογραφία της προτίμησης τους. Ο συμμετέχων που θα συγκεντρώσει τις περισσότερες ψήφους θα λάβει το Βραβείο Κοινού και τα αντίστοιχα δώρα.

Εκτενής παρουσίαση της έκθεσης φωτογραφίας και σχετικές συνεντεύξεις των νικητών θα δημοσιευτούν στο περιοδικό ΝΑΥΤΙΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ, τεύχος Αυγούστου.

Διάρκεια διαγωνισμού: 8 Αυγούστου 2019 έως 15 Φεβρουαρίου 2020

Η συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι εφικτή μέσω συμπλήρωσης της φόρμας που είναι διαθέσιμη εδώ.

201908090819385284

Όροι και προϋποθέσεις συμμετοχής
 • Η συμμετοχή στο διαγωνισμό και στις τελικές εκθέσεις των φωτογραφιών γίνεται χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση των συμμετεχόντων.
 • Οι διαγωνιζόμενοι θα πρέπει να είναι κύριοι και δημιουργοί του φωτογραφικού υλικού που θα υποβάλουν. Στο διαγωνισμό δεν μπορούν να συμμετέχουν όσοι έχουν συγγενική σχέση πρώτου βαθμού με τα μέλη της κριτικής επιτροπής ή τους εργαζόμενους της Gratia Εκδοτικής ΙΚΕ την περίοδο της διενέργειας του διαγωνισμού.
 • Κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να συμμετέχει στον διαγωνισμό με την υποβολή μέχρι τριών (3) φωτογραφιών.
 • Για κάθε φωτογραφία θα πρέπει να αναγράφεται στη σχετική φόρμα συμμετοχής το σημείο και κατά προσέγγιση ο γεωγραφικός προσδιορισμός της περιοχής στην οποία πραγματοποιήθηκε ή λήψη (π.χ. γέφυρα πλοίου – Αδριατική θάλασσα).
 • Σε περίπτωση που το επιθυμούν, οι συμμετέχοντες που θα προκριθούν στο διαγωνισμό, θα μπορούν να αποστείλουν ένα σύντομο βιντεοσκοπημένο μήνυμα διάρκειας 40 δευτερολέπτων στο οποίο να απευθύνουν ένα σύντομο χαιρετισμό σε όποια γλώσσα επιθυμούν, να περιγράφουν τη σχέση τους με τη φωτογραφία ή να δίνουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την φωτογραφία που έχει επιλεχθεί. Το βιντεοσκοπημένο μήνυμα, ενδέχεται να συνοδεύει το έργο κατά τη διάρκεια της έκθεσης.
 •  Όλοι οι συμμετέχοντες θα κληθούν να υποβάλλουν μέσω της φόρμας, ή να διαθέτουν σε περίπτωση που τους ζητηθεί, την/ις πρωτότυπη/ες φωτογραφία/ες σε υψηλή ανάλυση. Σημειώνεται πως καμία φωτογραφία δεν θα γίνει δεκτή αν η ανάλυση της είναι μικρότερη από 8 megapixel.
 • Οι φωτογραφίες μπορούν να έχουν υποστεί επεξεργασία με φίλτρα βελτίωσης των χρωμάτων, τα οποία όμως δεν θα αλλοιώνουν την ανάλυση και την ποιότητα της φωτογραφίας.
 • Οι φωτογραφίες που περιέχουν πρόσωπα χωρίς την έγγραφη συναίνεση αυτών, εμπορικά σήματα και λογότυπα ή διακριτικά δεν θα γίνονται δεκτές.
Διαδικασία αξιολόγησης
 • Οι φωτογραφίες που θα πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις θα γίνονται δεκτές στο διαγωνισμό. Η ειδική κριτική επιτροπή που θα συσταθεί για τις ανάγκες του διαγωνισμού θα επιλέξει τις 20 καλύτερες από το σύνολο των φωτογραφιών που θα υποβληθούν.
 • Οι κριτές θα επιλέξουν τα έργα που απεικονίζουν άρτια το θέμα λαμβάνοντας υπόψιν τους παράγοντες όπως η σύνθεση, η πρωτοτυπία και οι τεχνικές ικανότητες του φωτογράφου.
 • Οι φωτογραφίες που θα βραβευθούν θα πρέπει να διαθέτουν υψηλή ανάλυση.
Βραβεία
 • Οι 20 καλύτερες φωτογραφίες θα παρουσιαστούν στην έκθεση που θα πραγματοποιηθεί στο Metropolitan Expo, στο πλαίσιο της διεθνούς Έκθεσης Posidonia 2020 από τη Δευτέρα 1 έως και την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020.
 • Οι δημιουργοί των 20 επιλεγμένων φωτογραφιών θα λάβουν σχετικές βεβαιώσεις, θα παραλάβουν τη φωτογραφία τους σε ποιοτική εκτύπωση υψηλής ανάλυσης και θα κερδίσουν μια ετήσια συνδρομή του περιοδικού Ναυτικά Χρονικά. Οι 3 πρώτοι θα κερδίσουν και άλλα πλούσια δώρα τα οποία θα ανακοινωθούν κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού.
 • Για πρώτη φορά φέτος θα υπάρξει βραβείο κοινού καθώς οι επισκέπτες της Έκθεσης Ποσειδώνια 2020 και οι φίλοι και αναγνώστες της Isalos.net θα κληθούν να επιλέξουν την φωτογραφία της προτίμησης τους. Ο νικητής του Βραβείου Κοινού θα κερδίσει επιπλέον δώρα.

Πνευματικά Δικαιώματα και Προσωπικά Δεδομένα

 • Με τη συμμετοχή στο διαγωνισμό και το ανέβασμα φωτογραφιών στην αντίστοιχη ηλεκτρονική σελίδα, ο κάθε συμμετέχων δηλώνει ρητά ότι οι φωτογραφίες αποτελούν πρωτότυπη και προσωπική δημιουργία, ενώ για τυχόν κλοπή ή υπεξαίρεση φωτογραφιών η διοργανώτρια εταιρεία δεν φέρει καμία ευθύνη.
 • Τα πνευματικά δικαιώματα των φωτογραφιών ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς-φωτογράφους και δεν παραχωρούνται.
 •  Οι διοργανωτές μπορούν για λόγους δημοσιότητας του διαγωνισμού να δημοσιεύουν τις φωτογραφίες των συμμετεχόντων, σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα που σχετίζονται με το διαγωνισμό ή σε ΜΜΕ, με την αναφορά πάντοτε του ονόματος του δημιουργού της φωτογραφίας.
 • Οι συμμετέχοντες αποδέχονται την έκθεση/ προβολή των δημιουργιών τους, στο κοινό μία ή περισσότερες φορές.
 • Η απόφαση της κριτικής επιτροπής είναι οριστική και δεν επιτρέπεται ουδεμία ένσταση ή άλλη διεκδίκηση.

Διάρκεια έκθεσης: 1-5/6/2020
Τόπος διεξαγωγής: Κεντρική είσοδος Metropolitan Expo
Επιμέλεια έκθεσης: Δρ. Μαρία Σάρδη

 

Διοργάνωση:

 

Υπό την αιγίδα:
posidonia

 About Posidonia
Posidonia, the international shipping exhibition, has long been established as one of the major calendar events of the shipping industry and attracts the most influential personalities from the Greek and international maritime communities and major companies and organisations active in all sectors of the maritime industry. At Posidonia, the international shipping community comes together to meet, network and do business with Greek shipping, which operates a fleet of over 4,000 ocean going vessels. Few events can match this concentration of international buyers. Posidonia 2018 welcomed 2,009 exhibiting companies from 92 countries and territories and was attended by 23,527 visitors from 104 countries. In total the exhibition was attended by 39,485 participants including exhibitors, visitors and media representatives.

 

Lead Sponsor:
QC logo stacked_CMYK version less white place-1

 About Quilter Cheviot
Quilter Cheviot is one of the UK’s largest discretionary investment management firms offering bespoke portfolio management with over £24.2 billion of assets under management (as at 31 December 2019). Based in 12 locations across the UK and with offshore presences in Jersey, Dublin and a DIFC Dubai branch, Quilter Cheviot offers a comprehensive range of investment services. Quilter Cheviot has developed investment solutions to meet the needs of more than 36,000 clients and designs portfolios which are tailored specifically to their requirements and risk profile. Transparency and trust are at the very heart of everything we do for our clients.

 

Premium Sponsors: 13e381c5-6d38-45a2-bb88-9f34e59b10f8

About Wallem Group
The Wallem Group is a leading provider of technology driven maritime solutions, offering services supporting the complete lifecycle of a vessel from newbuilding supervision to end-of-life recycling guidance. Wallem’s extensive portfolio includes asset management, crewing, training, ship management, safety and compliance management and agency services.
As one of the largest and most experienced solutions providers globally, Wallem offers world-class support to shipowners by bringing its customer-centric and transparent approach to all aspects of fleet operation. Wallem combines technology and forward-thinking to deliver on safety, technical, and commercial performance without compromise. Wallem believes in collaboration to foster innovation in meeting future needs.
Wallem operates globally with a shore-based team of 1000 and more than 7,000 highly qualified seafarers, serving nearly all vessel segments.

 

Reception Sponsor:
Chevron

About Chevron Marine Lubricants
Chevron Marine Lubricants – Helping You Navigate Your Journey
With over 100 years’ experience, Chevron Marine Lubricants is dedicated to developing innovative solutions for our customers by anticipating changes in regulation and technology that impact the marine industry. We develop and supply an extensive range of reliable, high quality products via a supply network of 700 worldwide ports, including 25 Chevron Hallmark Ports. Our industry leading lubricants, greases and coolants, including Taro® which covers the full BN range for today’s 2-stroke engines, are fully approved by, or meet the minimum requirements of, all major equipment manufacturers (OEMs). Our market leading drip oil analyser DOT.FAST® provides laboratory accurate results onboard, supported by our comprehensive equipment monitoring program FAST™.
We are dedicated to finding cost effective solutions for our customers, to providing reliable, world class products and services, and we are committed to operational excellence in everything we do. For a successful voyage every time, choose Chevron.

 

Δωροθέτης:
Celestyal

 

Χορηγός Επικοινωνίας:
nx-logo-blue