UK P&I Club: Πως μπορούν να μειωθούν τα ατυχήματα εν πλω;

0

Όπως και σε κάθε άλλη βιομηχανία, έτσι και στη ναυτιλία, τα ατυχήματα οφείλονται συχνά σε ανθρώπινο λάθος ή σε διαδικασία η οποία δεν ακολουθήθηκε πιστά. Είναι άλλωστε γεγονός πως ατυχήματα συμβαίνουν κυρίως όταν υπάρχει έλλειψη εργαλείων, ο χρόνος είναι περιορισμένος, παρακάμπτονται στάδια προκαθορισμένων διαδικασιών κ.α.

Για τη λειτουργία ενός πλοίου, καθημερινά πραγματοποιείται πληθώρα εργασιών, με συνέπεια τον αυξημένο κίνδυνο σφάλματος. Γνωρίζοντας τις δραστηριότητες που γίνονται σε πραγματικό χρόνο στο πλοίο, επιτρέπεται στις διαχειρίστριες εταιρείες, να παρακολουθούν και να βελτιώνουν προκαταβολικά τις διαδικασίες, με στόχο την αποφυγή ατυχημάτων.

Σε αυτό το πλαίσιο, το UK P&I Club, διοργανώνει στις 27 Ιουνίου 2023 και ώρα 09:00-16:00, διαδικτυακό σεμινάριο, με θέμα «Learning from Normal Work». Στόχος του διαδικτυακού σεμιναρίου είναι η παρουσίαση των μεθόδων με τις οποίες μπορεί να βελτιωθεί σημαντικά η ασφάλεια εν πλω.

Εισηγητές του σεμιναρίου θα είναι οι κ.κ. Stuart Edmonston, Loss Prevention Director, UK P&I Club και δρ. Marcin Nazaruk, ειδικός σε θέματα εκπαίδευσης για την πρόληψη ατυχημάτων στη θάλασσα.

Για την παρακολούθηση του σεμιναρίου απαιτείται εγγραφή εδώ.