Isalos.net: Καλή σταδιοδρομία στους φοιτητές που ολοκλήρωσαν την πρακτική τους άσκηση

0

Ο Ορέστης Παπαδημητρίου και ο Νεκτάριος Σαραντόπουλος, φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου, εντάχθηκαν στην ομάδα των Ναυτικών Χρονικών και της Isalos.net, στο πλαίσιο της πρακτικής τους άσκησης κατά την καλοκαιρινή περίοδο.

Οι δύο νέοι φερέλπιδες ναυτιλιακοί οικονομολόγοι απέδειξαν την προθυμία τους και την αγάπη τους για τα ναυτιλιακά γράμματα και την επιχειρηματικότητα και μοιράζονται τις σκέψεις τους για την αξία της πρακτικής άσκησης και όσα έμαθαν κατά τη διάρκειά της.

Ο Ορέστης Παπαδημητρίου, τριτοετής φοιτητής στο Τμήμα Ναυτιλίας & Επιχειρηματικών Υπηρεσιών, επιθυμεί να σταδιοδρομήσει στον τομέα του HSQE:

«Πραγματοποίησα την πρακτική μου άσκηση στα Ναυτικά Χρονικά, στο τμήμα σύνταξης και ανάλυσης. Εργάστηκα επάνω στο κομμάτι της σύνταξης κειμένων για την ιστοσελίδα και το περιοδικό των Ναυτικών Χρονικών, καθώς και στην ανάλυση δεδομένων. Κατά τη διάρκεια της πρακτικής μου άσκησης, εξοικειώθηκα γύρω από το αντικείμενο της ναυτιλίας, των μεταφορών, του εμπορίου και της ενέργειας, αλλά και γύρω από το πρόγραμμα Microsoft Excel. Ο κλάδος στον οποίο θα ήθελα να δραστηριοποιηθώ στο μέλλον είναι ο τομέας HSQE».

Ο Νεκτάριος Σαραντόπουλος, τριτοετής φοιτητής στο Τμήμα Ναυτιλίας & Επιχειρηματικών Υπηρεσιών, επιθυμεί να σταδιοδρομήσει στον ευρύτερο χώρο της εμπορικής και επιχειρηματικής ανάπτυξης:

«Πραγματοποίησα την πρακτική μου άσκηση στα Ναυτικά Χρονικά και στην Isalos.net, στο τμήμα Μάρκετινγκ. Εργάστηκα κυρίως στους τομείς διαχείρισης των social media και στη διοργάνωση εκδηλώσεων. Κατά την εργασία μου στο συγκεκριμένο τμήμα της εταιρείας εξοικειώθηκα με εργαλεία μάρκετινγκ και άλλα χρήσιμα ψηφιακά (και μη) εργαλεία, που είμαι πεπεισμένος πως θα χρησιμοποιήσω στη μετέπειτα σταδιοδρομία μου. Κατά την πρώτη πρακτική μου άσκηση, απέκτησα ευρείες γνώσεις και εμπειρίες, καθώς ήταν η πρώτη μου επαφή με τον κλάδο της ναυτιλίας. Ευχαριστώ θερμά την Gratia Εκδοτική και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου γι’ αυτή την ευκαιρία!»