SEACROSS – Thenamaris

0

Η ιστορία της ναυτιλιακής εταιρείας Thenamaris ξεκινά πριν από περίπου 45 χρόνια. Με όραμα την διατήρηση και τη συνεχή βελτίωση διαχείρισης πλοίων, με ασφάλεια και σεβασμό στην κοινωνία και το περιβάλλον, σήμερα παραδίδει περίπου πενήντα εκατομμύρια τόνους φορτίου στα λιμάνια του κόσμου, εμπλουτίζοντας τις ζωές πολλών ανθρώπων. Οι υπηρεσίες της Thenamaris προς τους εντολείς και πελάτες της διακρίνονται για το υψηλό τους επίπεδο και συνδυάζουν την πολυετή εμπειρία με εκσυγχρονισμένες μεθόδους, αλλά και την υπόσχεση να είναι δίκαιοι εργοδότες παρέχοντας σε όλους τους εργαζόμενους τα καλύτερα διαθέσιμα εργαλεία.

Η Thenamaris ιδρύθηκε το 1970 στον Πειραιά και ξεκίνησε την δραστηριότητά της διαχειριζόμενη ένα στόλο από οκτώ πλοία μεταφοράς ξηρού φορτίου. Η εταιρεία μέσα σε λίγα χρόνια μεγάλωσε σημαντικά και το 1976 προχωρά σε υπογραφή συμβολαίου με το ναυπηγείο Namura στην Ιαπωνία για κατασκευή τριών πλοίων μεταφοράς χύδην φορτίου (bulk carriers), έκαστο χωρητικότητας 26.000 τόνων νεκρού βάρους.

Το 1978 η εταιρεία έχει υπό την διαχείρισή της 50 πλοία με τη συνολική χωρητικότητα νεκρού βάρους να ξεπερνά τους 900.000 τόνους. Σε αυτά τα 50 πλοία περιλαμβάνονταν μεταξύ άλλων πλοία μεταφοράς χύδην φορτίου (bulk carriers), μεταλλεύματος και πετρελαίου (ore/oil carriers), αυτοκινήτων (car carriers), καθώς και ένα δεξαμενόπλοιο μεταφοράς χημικών προϊόντων (chemical tanker).

Στις αρχές της δεκαετίας του 1980 η Thenamaris αναγνωρίστηκε διεθνώς ως μία επιτυχημένη και αξιόπιστη εταιρεία διαχείρισης πλοίων, ενώ στα μέσα της δεκαετίας διαχειριζόταν και δεξαμενόπλοια, συμπεριλαμβανομένων «Πολύ Μεγάλων Δεξαμενόπλοιων Αργού» (Very Large Crude Carriers – VLCC) και «Ιδιαίτερα Μεγάλων Δεξαμενόπλοιων Αργού» (Ultra Large Crude Carriers – ULCC).

Κατά την διάρκεια της ίδιας δεκαετίας η Thenamaris εγκαινίασε τη συνεργασία της με την Thenamaris Philippines Inc. καθώς και με την Thalatta Shipping and Marine Services Limited, πρακτορεία πληρωμάτων σε Φιλιππίνες και Βουλγαρία αντιστοίχως, καθώς και με άλλα πρακτορεία, τα οποία διαχειρίζονται τα θέματα πρόσληψης, κατάρτισης και εκπαίδευσης των ειδικευμένων αξιωματικών και των πληρωμάτων που απασχολούνται στα πλοία που διαχειρίζεται η εταιρεία.

Χάρη στη σωστή διαχείριση η Thenamaris κατάφερε στα τέλη πια της δεκαετίας του 1980 να διαχειρίζεται ένα στόλο πλοίων χωρητικότητας 3.000.000 τόνων νεκρού βάρους, που μετέφεραν ετησίως για λογαριασμό μεγάλων εμπόρων και ναυλωτών κατά μέσο όρο 20.000.000 τόνους υγρού φορτίου και άλλους 20.000.000 τόνους ξηρού φορτίου.

Το 1986 πραγματοποιήθηκαν και τα εγκαίνια των νέων γραφείων της εταιρείας στην Βουλιαγμένη.

Κατά την διάρκεια της δεκαετίας του 1990 η Thenamaris ανέλαβε εκ μέρους των εντολέων της τον συντονισμό και την υλοποίηση μίας σειράς από φιλόδοξα σχέδια νέων ναυπηγήσεων, που αφορούσαν κυρίως σε δεξαμενόπλοια διπλών τοιχωμάτων.

Στα μέσα της πρώτης δεκαετίας του 21ου αιώνα ο μέσος όρος ηλικίας των πλοίων που διαχειριζόταν η εταιρεία υποχώρησε στα 10 χρόνια από 20 που ήταν κατά τα μέσα της δεκαετίας του 1990. Σήμερα ο μέσος όρος ηλικίας του υπό διαχείριση στόλου είναι μικρότερος από 8 χρόνια.

Το 2011 ιδρύθηκε η Thenamaris LNG με στόχο να αναλάβει την διαχείριση των τριών υψηλών προδιαγραφών πλοίων μεταφοράς LNG, που είχαν κατασκευαστεί στη Samsung Heavy Industries, μετά την παράδοσή τους στους ιδιοκτήτες τους. Η Thenamaris LNG Inc. θα αναλάβει επίσης και την διαχείριση τεσσάρων 38,000 cbm LPG carriers, τα οποία βρίσκονται υπό κατασκευή στο Hyundai Mipo Dockyard και προγραμματίζεται να παραδοθούν το 2017.

(http://www.thenamaris.com/about-us/history/)