SQLearn: Η υγεία εν πλω και το SeaHealth στο επίκεντρο της έκθεσης Europort 2021

0

Με γεμάτη τη βαλίτσα της με θετικές εντυπώσεις για το έργο SeaHealth, επέστρεψε η ομάδα της SQLearn, της μοναδικής ελληνικής εταιρείας  με αποκλειστική ειδίκευση στην παροχή υπηρεσιών e-learning, από την διεθνούς εμβέλειας εμπορική έκθεση EUROPORT 2021.

Η έκθεση πραγματοποιήθηκε στις 2 – 5 Νοεμβρίου 2021 στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας και αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά σημεία συνάντησης της παγκόσμιας ναυτιλιακής βιομηχανίας, με τη συμμετοχή πάνω από 1.000 εκθετών και την παρουσία πάνω από 27.000 επισκεπτών. Η SQLearn συμμετείχε στην έκθεση με περίπτερο ενημέρωσης για το ερευνητικό έργο SeaHealth – Υγεία εν πλω, παρουσιάζοντας για πρώτη φορά την ηλεκτρονική πλατφόρμα μαθημάτων που ανέπτυξε με τους συνεργάτες της στο πλαίσιο αυτού.

Το έργο SeaHealth έρχεται να δώσει νέες καινοτόμες λύσεις που θα συμβάλουν στη βελτίωση της αντιμετώπισης των ιατρικών συμβάντων εν πλω. Στο πλαίσιο του έργου αναπτύχθηκε μια ηλεκτρονική πλατφόρμα εκπαίδευσης, η οποία περιλαμβάνει 12 Εκπαιδευτικές Ενότητες με στοιχειώδεις βασικές γνώσεις, παραδείγματα, βίντεο, animation καθώς και ρεαλιστικά σενάρια μέσω των οποίων το προσωπικό των πλοίων θα λαμβάνει αξιόπιστη και δομημένη γνώση σχετικά με τη βέλτιστη αντιμετώπιση ιατρικών συμβάντων εν πλω.

Ειδικότερα το έργο περιλαμβάνει τα εξής στάδια:

  • Καταγραφή των οξέων συμβάντων εν πλω και των επαγγελματικών νοσημάτων των ναυτικών, αξιολόγησή τους και ανεύρεση των βέλτιστων δυνατών παρεμβάσεων, για τη βελτίωση των υπηρεσιών υγείας και την ενίσχυση της πρόληψης.
  • Εκπαίδευση και αξιολόγηση μερίδας ναυτικών, οι οποίοι κλήθηκαν να αξιολογήσουν τη νέα πλατφόρμα με στόχο τη βελτίωσή της πριν την κυκλοφορία της στην αγορά.
  • Δοκιμή της χρήσης της πλατφόρμας εν πλω.
  • Ανάπτυξη πλατφόρμας σύγχρονης και ασύγχρονης παρέμβασης, με εικόνα και ήχο, για τη μεταφορά όσο το δυνατό περισσότερων και πλέον αξιόπιστων πληροφοριών σε ιατρικό προσωπικό στην ξηρά, για την παροχή ιατρικών συμβουλών.
  • Διάχυση και διερεύνηση της δυνατότητας εμπορικής εκμετάλλευσης της πλατφόρμας σε διεθνές επίπεδο.

Το ερευνητικό έργο «Πλατφόρμα ηλεκτρονικής εκπαίδευσης εργαζομένων στη Ναυτιλία για πρώτες βοήθειες και ζητήματα υγείας» – Υγεία εν πλω (SeaHealth), πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Δράσης ΕΡΕΥΝΩ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ – ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ, συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εθνικούς πόρους μέσω του Ε.Π. Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα & Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ) (κωδικός έργου: T1ΕΔΚ-03122) και υλοποιείται από την SQLearn και την εταιρεία ΔΑΝΑΟΣ σε σύμπραξη με την Α’ Πανεπιστημιακή ΩΡΛ Κλινική του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ).