ΑΕΝ Χίου: Ο Σύλλογος Σπουδαστών στο πλευρό των πυρόπληκτων

0

Σε μια ουσιαστική κίνηση με πολλούς συμβολισμούς προχωρά η ΑΕΝ Χίου, μέσω του συλλόγου των σπουδαστών, προκειμένου να προσφέρει βοήθεια σε όσους δοκιμάζονται αυτές τις δύσκολες ώρες.

Πιο συγκεκριμένα, ο σύλλογος αποφοίτων της ΑΕΝ Χίου εξέδωσε ανακοίνωση η οποία αφορά την συλλογή πολύτιμων ειδών πρώτης ανάγκης, συμπεριλαμβανομένων τροφίμων, φαρμάκων και ζωοτροφών, στις εγκαταστάσεις της Σχολής (Δημοκρατίας 26, Χίος).

Τα πράγματα που θα συλλεχθούν, θα αποσταλλούν σε όσο το δυνατόν περισσότερες περιοχές και ανθρώπους που πραγματικά τα χρειάζονται.

Στην ανακοίνωση του ο Σύλλογος των Σπουδαστών προτρέπει, πριν την αγορά πραγμάτων, να προηγηθεί επικοινωνία στο τηλέφωνο 6986174463, ώστε να γίνει σωστή κατανομή και συντονισμός των πολύτιμων ειδών

Ο διοικητής της ΑΕΝ Χίου, Αντιπλοίαρχος ΛΣ Ιωάννης Μάργαρης δήλωσε αναφορικά με τη δράση:

«Όλη αυτή η τραγωδία που αντιμετωπίζει η χώρα μας, δε θα μπορούσε να μην αγγίξει τους σπουδαστές και τις σπουδάστριες μας, οι οποίοι ανέλαβαν την πρωτοβουλία με την στήριξη της Σχολής μας να συγκεντρώσουν είδη πρώτης ανάγκης, για τους πυρόπληκτους σε όλα τα μεγάλα μέτωπα που είναι ενεργά στον ελλαδικό χώρο. Αισθανόμαστε υπερήφανοι για την πρωτοβουλία αυτή, η οποία φανερώνει το πνεύμα εθελοντικής συνεισφοράς στον συνάνθρωπο, ένα πνεύμα που χαρακτηρίζει το σύνολο των σπουδαστών/τριών της ΑΕΝ Χίου».

Με τη σειρά του κ Χρήστος Καστρίτσης, προσωρινός πρόεδρος του Δ.Σ. της ΑΕΝ Χίου και εμπνευστής της πρωτοβουλίας δήλωσε:

«Πολλοί από τους σπουδαστές της ΑΕΝ Χίου καταγόμαστε από περιοχές που τις τελευταίες ημέρες δοκιμάζονται. Οι γονείς μου είναι ανάμεσα σε όσους τις τελευταίες ώρες αγωνιούν για τη διάσωση του σπιτιού τους. Εκτός από το Δ.Σ., πολλοί ακόμη σπουδαστές της Σχολής δείχνουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και επιθυμούν να συμπαρασταθούν στους συνανθρώπους τους με κάθε τρόπο. Αναγνωρίζουν ότι αύριο ίσως απειλείται το δικό τους σπίτι. Γι’ αυτούς ακριβώς τους λόγους αποφασίσαμε να βοηθήσουμε όπως και όσο μπορούμε με υλικά αγαθά και κυρίως είδη πρώτης ανάγκες, όσους υποφέρουν από τις πυρκαγιές. Εύχομαι αυτή η κίνηση να αποτελεί ένα πρώτο βήμα, προκειμένου να γίνει η κοινωνία μας ασφαλέστερη».