Ίδρυμα Αθηνάς Ι. Μαρτίνου: Η έμπρακτη στήριξη στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων

0

Εγκαινιάζουμε ένα σύγχρονο σύστημα προσομοίωσης, που θα επιτρέψει στα στελέχη μας να αποκτούν σε ελεγχόμενα και κλιμακούμενα σενάρια, την εμπειρία η οποία απαιτείται. Είμαστε σε μια νέα εποχή. Απαιτούνται εργαλεία για αυτή τη νέα εποχή.

Αυτό τόνισε ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας, Νίκος Δένδιας, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, όπου παρέστη στα εγκαίνια του προσομοιωτή Ναυτιλίας, που είναι δωρεά του Ιδρύματος «Αθηνά Ι. Μαρτίνου Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία».

Κατά τη διάρκεια της τελετής, απονεμήθηκε στην πρόεδρο του Ιδρύματος, Ιωάννα Μαρτίνου, ο βαθμός της αρχιπλοιάρχου επί τιμή του Πολεμικού Ναυτικού.

Απευθυνόμενος στην Ιωάννα Μαρτίνου, ο κ. Δένδιας ανέφερε: «Η παρουσία, σήμερα εδώ, όλων μας, είναι μια ιδιαίτερη χαρά και μια μεγάλη τιμή. Εδώ είναι το προπύργιο της ναυτικής μας παράδοσης, το προπύργιο της ισχύος του στόλου μας. Είναι αυτός ακριβώς ο χώρος που διαμορφώνονται οι χαρακτήρες και οι δυνατότητες των αξιωματικών που διοικούν τον στόλο μας. Αυτών που θα σηκώσουν στην πλάτη τους τη μεγάλη ευθύνη της διατήρησης της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της πατρίδας».

Πρόσθεσε, δε, ότι οι στρατιωτικές σχολές «έχουν αναβαθμιστεί τον τελευταίο καιρό», εξηγώντας ότι ο εκσυγχρονισμός τους είναι ένα από τα απαραίτητα τμήματα της «Ατζέντας 2030».

«Γίνεται», συνέχισε, «από ανθρώπους και ιδρύματα που κατανοούν την ευρύτερη παράδοση της πατρίδας, την παράδοση της ευεργεσίας, αλλά και την τεράστια γεωπολιτική συγκυρία, που απαιτεί να βρεθούμε σε ένα επίπεδο ισχύος πρωτόγνωρο, αλλά επίσης απολύτως απαραίτητο για την επιβίωση μας».

«Η σημερινή δωρεά», είπε, «έρχεται ως συνέχεια προηγούμενης δωρεάς, του ίδιου Ιδρύματος, στην ανακαίνιση της Λέσχης των Αξιωματικών του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού».

Εξέφρασε εκ μέρους της Πολιτείας, του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, των Ενόπλων Δυνάμεων και του Πολεμικού Ναυτικού «την ευγνωμοσύνη μας και την αγάπη μας, διότι δεν είναι απλώς η δωρεά, είναι ο τρόπος με τον οποίο και εσείς και ο σύντροφός σας και η οικογένειά σας αντιμετωπίζετε το Πολεμικό Ναυτικό, τις Ένοπλες Δυνάμεις και τις ανάγκες τους».

Μετά την τελετή των εγκαινίων, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ξεναγήθηκε στον χώρο του προσομοιωτή Ναυτιλίας.

Ο νέος προσομοιωτής Ναυτιλίας, ο οποίος ονομάζεται NAUTIS-3, δίνει τη δυνατότητα όχι μόνο σε ναυτικούς δοκίμους, αλλά και σε αξιωματικούς, να εκπαιδευτούν σε ρεαλιστικές συνθήκες και σε πληθώρα αντικειμένων με μηδενικό κόστος, με σκοπό τη περιοδική συντήρηση της ναυτικής τους ικανότητας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Comments are closed.