ΥΝΑΝΠ: Φιλανθρωπικός αγώνας υδατοσφαίρισης για την εκπλήρωση μιας ευχής

0

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε ο Φιλανθρωπικός Αγώνας Υδατοσφαίρισης μεταξύ των Ολυμπιονικών και Παγκόσμιων Πρωταθλητών της Εθνικής Ομάδας και του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, που πραγματοποιήθηκε στο Σεράφειο Κολυμβητήριο, την Κυριακή 21/1/2024.

Τόσο σε αγωνιστικό επίπεδο όσο και σε κοινωνικό τα γκολ έπεσαν βροχή!

DSC_2496

Πρωταρχικός στόχος ήταν να μαζευτεί το ποσό των € 4.680, που είναι το μέσο κόστος «ευχής» του Make – a Wish (Κάνε-Μια-Ευχή) Ελλάδος, προκειμένου να αγοραστεί ένα ειδικό αμαξίδιο για ένα 6χρονο τετραπληγικό κορίτσι. Ήταν τέτοια η αγάπη του κόσμου, που το ανωτέρω ποσό μαζεύτηκε πριν καλά – καλά ξεκινήσει ο Αγώνας. Αυτό μας έδωσε την ευκαιρία να συνεχίσουμε και στην εκπλήρωση μιας ακόμη «ευχής», ενός 4χρονου μπόμπιρα, δυστυχώς με νευροβλάστωμα, που θέλει να πάει στην Disneyland. Το Make – a Wish (Κάνε-Μια-Ευχή) Ελλάδος στηρίζει, εδώ και 27 χρόνια, με την βοήθεια χορηγών, ακόμη και από 1 ευρώ, τις μικρές και μεγάλες επιθυμίες παιδιών με σοβαρά προβλήματα υγείας που ονειρεύονται πέρα και πάνω από τα προβλήματά τους. Η συμβολή στην διοργάνωση αλλά και η παρουσία στον Αγώνα δεκάδων εθελοντών του Make – a Wish, της Προέδρου του Ιβέτ Κοσμετάτου και του Μέλους του Δ.Σ Αλέξανδρου Πατούνη, ήταν καθοριστική για την επιτυχία του Φιλανθρωπικού αυτού Αγώνα.

Αλλά και το αγωνιστικό θέαμα ήταν εξαιρετικό. Οι βετεράνοι πολίστες του Λιμενικού Σώματος, παρά τα κάποια άσπρα τους μαλλιά, έπαιξαν στα ίσα τους νέους αθλητές της Εθνικής, υπό την καθοδήγηση του πολυνίκη – Ολυμπιονίκη κόουτς Πλωτάρχη Λ.Σ. Θεόδωρου Βλάχου, ο οποίος ήταν και ο βασικός συντελεστής της εν λόγω διοργάνωσης.

DSC_2452

Για την ιστορία, η Εθνική Ανδρών επικράτησε με 4-3 των Ολυμπιονικών του Λιμενικού Σώματος στα 10 πρώτα λεπτά μεικτού χρόνου. Πρώτος σκόρερ ήταν ο Αντώνης Βλοντάκης που σημείωσε τα δύο από τα τρία γκολ της ομάδας των Λιμενικών, ενώ το έτερο τέρμα σημείωσε ο Κωνσταντίνος Δάνδολος. Τα γκολ για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα σημείωσαν οι Στέλιος Αργυρόπουλος – Κανακάκης, Δημήτρης Σκουμπάκης, Αλέξανδρος Παπαναστασίου και Δημήτρης Νικολαΐδης.

Παρόντες στον Αγώνα ήταν ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστος Στυλιανίδης, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας Ιωάννης Παππάς, ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κωνσταντίνος Κυρανάκης, η Υφυπουργός Ανάπτυξης Άννα Μάνη Παπαδημητρίου, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς (και ταυτόχρονα Ολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής στην υδατοσφαίριση), ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Δημήτρης Σκάλκος και εκ μέρους του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος ο Β’ Υπαρχηγός του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., Υποναύαρχος Λ.Σ. Αριστείδης Πανταζόγλου.

Ήταν, φυσικά, παρόν ο Πρόεδρος της ΚΟΕ Κυριάκος Γιαννόπουλος, ο Α’ Αντιπρόεδρος Γιώργος Αφρουδάκης (που αγωνίστηκε κιόλας) και ο Γενικός Γραμματέας της ΚΟΕ Στέφανος Αυγουλέας.

Το Σεράφειο Κολυμβητήριο ήταν ασφυκτικά γεμάτο από στελέχη του Υπουργείου Ναυτιλίας (πολιτικό και ένστολο προσωπικό) με τις οικογένειές τους αλλά και απλοί θεατές που ενημερώθηκαν για τον Αγώνα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και από τηλεοπτικές εκπομπές. Το κλίμα ήταν ιδιαίτερο ζεστό, με πολλά χειροκροτήματα, ιαχές, κόρνες αλλά και με live περιγραφή του Αγώνα, προκειμένου να μάθουν τα νέα παιδιά πως παίζεται το άθλημα της υδατοσφαίρισης.

cover

Σημειώνουμε ότι για πρώτη φορά διοργανώνεται μια τέτοια εκδήλωση τόσο από μεριάς της Εθνικής Ομάδας όσο και από μεριάς του Λιμενικού Σώματος, και η χαρά όλων των παικτών ήταν έκδηλη στα πρόσωπά τους. Αναφέρουμε επίσης, ότι η Εθνική Ομάδα και ο προπονητής της Θεόδωρος Βλάχος δεν έπαιξαν απλά, αλλά συγκέντρωσαν πάνω από 1.000 ευρώ ως χορηγία για την εκπλήρωση της ευχής για το 6χρονο κοριτσάκι, ενώ παράλληλα υπέγραψαν μια μπάλα προκειμένου να δοθεί στον χορηγό που θα προσφέρει το υψηλότερο ποσό από όλες τις δωρεές, μέχρι τις 31/1 στο:

https://www.giveandfund.com/giveandfund/project/Make-A-Wish_Water-Polo-National-Team

Στον Αγώνα συμμετείχαν :

Εθνική Ομάδα (Προπονητής Τάσος Σχίζας) και παίκτες: Μάνος Ζερδεβάς, Κων/νος Γενηδουνιάς, Δημήτρης Σκουμπάκης, Γιάννης Φουντούλης, Αλέξανδρος Παπαναστασίου, Γιώργος Δερβίσης, Στέλιος Αργυρόπουλος – Κανακάκης, Γιάννης Αλαφραγκής, Κων/νος Κάκαρης, Δημήτρης Νικολαΐδης, Άγγελος Βλαχόπουλος, Παναγιώτης Τζωρτζάτος, Νίκος Γκίλλας, Στάθης Καλογερόπουλος, Αριστείδης Χαλυβόπουλος, Ευάγγελος Πούρος, Μανώλης Σολονάκης, Νικόλας Παπανικολάου, Κων/νος Λιμαράκης.

Ολυμπιονίκες Λιμενικού Σώματος (Προπονητής Θοδωρής Βλάχος) και παίκτες: Γιώργος Ρέππας, Δημήτρης Μάζης, Αντώνης Βλοντάκης, Κωνσταντίνος Λούδης, Κων/νος Δάνδολος, Θόδωρος Καλακώνας, Γιώργος Αφρουδάκης, Γιώργος Ψύχος, Θέμης Χατζής.

Διαιτητές (διεθνείς), οι επίσης αξιωματικοί του Λιμενικού Σώματος, Κώστας Κυράνης και Νίκος Μπουδραμής.

DSC_2536

Το παρόν έδωσαν και οι πολίστριες, μέλη της εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης γυναικών, που είναι στις τάξεις του Λιμενικού Σώματος.

Οικοδεσπότες και διοργανωτές του Φιλανθρωπικού Αγώνα από μεριάς του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής ήταν ο Γενικός Γραμματέας Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, η συνεργάτης του Γραφείου της Γενικής Γραμματείας Λάουρα Γκύλζεν (Laura Guelsen) και η Υποπλοίαρχος Λ.Σ. Καλλιόπη Μενελάου, εκπρόσωπος του Γραφείου Αθλητισμού του Λιμενικού Σώματος.

Στο ξεχωριστό αυτό αθλητικό event, που συνδιοργάνωσαν το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΚΟΕ), μεγάλος νικητής ήταν το ανθρώπινο πρόσωπο της ελληνικής υδατοσφαίρισης και του Λιμενικού Σώματος.

Το υδάτινο στοιχείο ενώνει τους ανθρώπους και τους κάνει καλύτερους.