ΑΕΝ Ασπροπύργου: Η τελετή αποφοίτησης της μεγαλύτερης Ακαδημίας της χώρας

0

Σε μια σεμνή αλλά λαμπρή τελετή πραγματοποιήθηκε χθες, Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021, η τελετή αποφοίτησης των σπουδαστών της ΑΕΝ Ασπροπύργου.

Πρόκειται για τη δεύτερη κατά σειρά τελετή αποφοίτησης που πραγματοποιείται στη μεγαλύτερη ναυτική Ακαδημία της χώρας, έπειτα από 12 χρόνια.

Η τελετή αποφοίτησης των σπουδαστών του ακαδημαϊκού έτους 2020-2021 πραγματοποιήθηκε στον αύλειο χώρο της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Ασπροπύργου, με ελάχιστο κόσμο, τηρουμένων όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας και πρόληψης από τη διάδοση του κορονοϊού και παρουσία του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη, του υφυπουργού ΥΝΑΝΠ κ. Κωνσταντίνου Κατσαφάδου, του Γ.Γ. Λιμένων Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων του ΥΝΑΝΠ, κ Ευάγγελου Κυριαζόπουλου, του Α’ Υπαρχηγού Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχου Νικόλαου Ισαάκογλου, εκπροσώπων του ΥΝΑΝΠ, του κ. Γιώργου Ξηραδάκη, Αντιπροέδρου του International Propeller Club Port of Piraeus, καθώς και σύσσωμου του εκπαιδευτικού και διοικητικού προσωπικού της Ακαδημίας.

ΑΕΝ Ασπροπύργου: Η τελευταία τελετή αποφοίτησης στη μεγαλύτερη Ακαδημία της χώρας

Σημειώνεται πως οι γονείς- συγγενείς και φίλοι των περισσότερων από 70 νέων πλέον αξιωματικών του Εμπορικού Ναυτικού, περίμεναν καρτερικά το πέρας της εκδήλωσης στην είσοδο της Ακαδημίας.

Η συγκεκριμένη εκδήλωση φαίνεται πως θα είναι η τελευταία τελετή αποφοίτησης στις ΑΕΝ της χώρας, καθώς λόγω των πρόσφατων αλλαγών στο πρόγραμμα σπουδών, οι σπουδαστές θα πραγματοποιούν το 2ο εκπαιδευτικό ταξίδι μετά την ολοκλήρωση των μαθημάτων τους- και κατά συνέπεια θα ολοκληρώνουν τη φοίτησή τους σε διαφορετικό χρόνο.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, χαιρετισμούς απεύθυναν ο υπουργός ΥΝΑΝΠ κ. Ιωάννης Πλακιωτάκης, o Διοικητής της Ακαδημίας, Αντιπλοίαρχος Λ.Σ., Γεώργιος Μανδαλάκης, καθώς και οι διευθυντές των Σχολών Πλοιάρχων κ. Δημήτρης Αρσενόπουλος και Μηχανικών Δρ. Νικόλαος Φραγκιαδάκης.

Αξίζει να αναφερθεί πως η τελετή αποφοίτησης πραγματοποιήθηκε στις αναβαθμισμένες εγκαταστάσεις της Ακαδημίας, η οποία είχε φορέσει τα γιορτινά της και φανέρωνε τις άοκνες προσπάθειες τόσο του διοικητή της Ακαδημίας Αντιπλοίαρχου Λ.Σ., Γεώργιου Μανδαλάκη, όσο των διευθυντών αλλά και σύσσωμου του εκπαιδευτικού και διοικητικού προσωπικού για τη βελτίωση της εικόνας -αλλά κυρίως των υποδομών- της μεγαλύτερης ΑΕΝ της χώρας.

IMG_9847

O υπουργός ΥΝΑΝΠ κ. Ιωάννης Πλακιωτάκης

O υπουργός ΥΝΑΝΠ κ. Ιωάννης Πλακιωτάκης

Κατά τον εναρκτήριο χαιρετισμό του, ο υπουργός ΥΝΑΝΠ κ. Ιωάννης Πλακιωτάκης δήλωσε:

«Αγαπητοί απόφοιτοι,

Με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση βρίσκομαι σήμερα ανάμεσα σας στην τελετή αποφοίτησης των νέων Ανθυποπλοιάρχων και Μηχανικών Γ΄ Τάξης Εμπορικού Ναυτικού, σε μια ιστορική ακαδημία, η οποία εδώ και δεκαετίες παράγει και παραδίδει στην Εμπορική ναυτιλία των Ελλήνων, άξια νέα στελέχη, φορείς της ναυτικής ιστορίας του τόπου μας και της περιβόητης ναυτοσύνης των Ελλήνων.

Όλοι μας, οι ναυτοδιδάσκαλοι σας, τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος που στηρίζουν αυτό το δύσκολο έργο, εμείς που έχουμε την ευθύνη χάραξης της πολιτικής στον κρίσιμο τομέα της ναυτικής εκπαίδευσης, αισθανόμαστε υπερήφανοι γιατί μπορούμε να υποστηρίξουμε βάσιμα ότι οι Ακαδημίες μας παραδίδουν κάθε χρόνο στη ναυτιλία μας αξιωματικούς υψηλού επίπεδου.

Το ίδιο περήφανοι πρέπει να αισθάνεστε και εσείς και οι γονείς για την επιλογή αυτή.

Αγαπητές και Αγαπητοί νέοι Ανθυποπλοίαρχοι και Μηχανικοί Γ΄ Τάξης κατά γενική ομολογία είχατε ένα δύσκολο έκτο εξάμηνο να διανύσετε για να φτάσατε μέχρι εδώ.

Στην διάρκεια αυτού του εξαμήνου παρακολουθήσατε μόνο μαθήματα τηλεκπαίδευσης σε ένα πιεστικό και πρωτόγνωρο περιβάλλον όπως αυτό που προκάλεσε το lockdown,  αποδεικνύοντας ότι είστε σε θέση τόσο εσείς, όσο και συμφοιτητές σας να λειτουργήσετε εξίσου καλά και σε ένα ψηφιακό εκπαιδευτικό περιβάλλον.
Στο σημείο αυτό οφείλω για άλλη μια φορά να ευχαριστήσω δημοσίως το Ίδρυμα Ευγενίδου και την Microsoft που ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμα μας δημιουργώντας σε χρόνο ρεκόρ μια εύχρηστη ψηφιακή εκπαιδευτική πλατφόρμα η οποία σήκωσε όλο το βάρος της ναυτικής μας εκπαίδευσης.

Αγαπητοί απόφοιτοι,

Επιλέξατε έναν δύσκολο δρόμο, γιατί η δουλειά του ναυτικού είναι μια δύσκολη και μοναχική δουλειά που πραγματοποιείται κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες, αλλά την ίδια ώρα επιλέξατε να γίνεται μέλη της μεγάλης οικογένειας της ναυτιλίας μας.  Μια ναυτιλίας με βαθιές ρίζες στον τόπο μας. Μια ναυτιλίας που κουβαλά μέσα της μια ιστορία αιώνων.

Η επιλογή αυτή σας ανοίγει νέους δρόμους και σας δημιουργεί προοπτικές σε όλο το φάσμα και το εύρος της σύγχρονης ναυτιλιακής βιομηχανίας.

Ουδείς μπορεί να σας πει σήμερα που θα βρίσκεστε αύριο. Τα πάντα είναι στο χέρι σας.  Γιατί δεν πρέπει να λησμονάτε ποτέ ότι η ναυτιλία των Ελλήνων είναι υπό μια έννοια η πλέον αταξική κοινωνία στην οποία προοδεύουν οι άξιοι. Αυτό που μετράει είναι το πόσο αγαπάτε αυτό που κάνετε. Πόσο αφιερωμένοι είστε σε αυτό και πόσο βοηθάτε συνεχώς τον εαυτό σας να εξελίσσεται ως επαγγελματίας.  Αν τα κάνετε όλα αυτά να είστε σίγουροι ότι η ναυτιλία σας επιφυλάσσει μια λαμπρή επαγγελματική σταδιοδρομία. Μια καριέρα που δεν έχει σύνορα και όρια».

O Διοικητής της Ακαδημίας, Αντιπλοίαρχος Λ.Σ., Γεώργιος Μανδαλάκης

O Διοικητής της Ακαδημίας, Αντιπλοίαρχος Λ.Σ., Γεώργιος Μανδαλάκης

 O Διοικητής της Ακαδημίας, Αντιπλοίαρχος Λ.Σ., Γεώργιος Μανδαλάκης δήλωσε:

«Νέοι και Νέες Αξιωματικοί του Εμπορικού Ναυτικού

Τιμώντας το χθες και θεμελιώνοντας το αύριο έχω την τιμή και τη χαρά να σας υποδεχτώ στην σημερινή τελετή απονομής πτυχίων που είναι και η τελευταία καθώς από το επόμενο Ακαδημαϊκό έτος το δεύτερο εκπαιδευτικό ταξίδι θα πραγματοποιείται μετά το πέρας των διδακτικών εξαμήνων.

Μία τελετή ιδιαίτερης σημειολογίας καθώς ανασύρει την ιστορική μνήμη 65 και πλέον ετών της Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Ασπροπύργου η οποία και σε αυτές τις ιδιαίτερα δύσκολες και ιδιάζουσες συνθήκες τόσο για τη Χώρα μας όσο και για όλο τον κόσμο συνέχισε και συνεχίζει την απρόσκοπτη και αδιάκοπη λειτουργία της αποτελώντας το πρωτεύον φυτώριο στελεχών της ένδοξης ελληνικής εμπορικής ναυτιλίας.

Όπως γνωρίζετε η Ελλάδα είναι μια Χώρα κατεξοχήν ναυτιλιακή με μακρά παράδοση στη ναυτοσύνη και τη ναυτική τέχνη, της οποίας κινητήριος μοχλός ήταν και είναι οι ναυτικοί μας. Το μέγεθος και ο δυναμισμός της ελληνικής ναυτιλίας οικοδομήθηκε από την ναυτική εκπαίδευση.

Η σημερινή μέρα αποτελεί έναν από τους σημαντικούς σταθμούς της ζωής σας καθώς ολοκληρώνετε την απαιτουμένη εκπαίδευση και εισέρχεστε στον επαγγελματικό στίβο ως υπεύθυνοι Aξιωματικοί του Εμπορικού Ναυτικού (γέφυρας και μηχανής).

Μια εκπαίδευση υψηλού επιπέδου στην οποία έχουν συμβάλει σε πολύ σημαντικό βαθμό η πολιτεία και η πλοιοκτησία με τα σύγχρονα μέσα που έχουν εξοπλίσει την Ακαδημία μας και βέβαια οι καθηγητές σας οι οποίοι και συνέβαλαν τα μέγιστα προκειμένου αυτή να καταστεί όσο το δυνατό πληρέστερη.

Από εσάς εξαρτάται να αξιοποιήσετε κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις γνώσεις και τα προσόντα που αποκτήσατε και να γίνετε συνεχιστές της φημισμένης ,σε όλο τον κόσμο, Ελληνικής Ναυτικής παράδοσης . Μια ναυτικής παράδοσης αιώνων που έχει σαν αποτέλεσμα οι έλληνες ναυτικοί να θεωρούνται από τους καλυτέρους του κόσμου.

Παράλληλα δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι αποτελείται τους πρεσβευτές της Χώρας μας σε όλο τον κόσμο που θα ταξιδεύετε , μια χώρας που αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες ναυτικές δυνάμεις του κόσμου.

Νέοι αξιωματικοί πλοίαρχοι και μηχανικοί, το υψηλό πνευματικό σας επίπεδο και οι ναυτικές αρετές που αποκτήσατε στην Ακαδημία μας, τη μεγαλύτερη Ακαδημία της χώρας εγγυώνται ότι θα δικαιώσετε τις μεγάλες προσδοκίες όλων μας.

Θα πρέπει να θυμάστε ότι το επάγγελμα που διαλέξατε εξελίσσεται συνεχώς και ως εκ τούτου είναι απαραίτητο να παρακολουθείται αδιάλειπτα και με κάθε πρόσφορο μέτρο, τη ναυτική επιστήμη καθόσον οι αλματώδεις τεχνολογικές και οικονομικές εξελίξεις στις θαλάσσιες μεταφορές απαιτούν από τον Αξιωματικό κατάρτιση υψηλού επιπέδου. Η γνώση δεν έχει ποτέ τέρμα. Η έξοδος σας από την Ακαδημία μας δεν αποτελεί τέρμα, αλλά την αρχή των προσπαθειών σας.

Ως πλοίαρχοι και πρώτοι μηχανικοί να έχετε υπόψη σας ότι εκτός από την διακυβέρνηση του πλοίου και τη διεύθυνση του μηχανοστασίου του θα κληθείτε να διοικήσετε και το λοιπό πλήρωμα που το επανδρώνει. Έτσι λοιπόν θα πρέπει να έχετε υπόψη σας ότι οι καλές ανθρώπινες σχέσεις αμβλύνουν τη μοναξιά και τη νοσταλγία του ναυτικού, ξεκουράζουν ψυχικά και βοηθούν στο δύσκολο πέρασμα του χρόνου.

Σεβαστείτε τους ανώτερους σας και συνεργαστείτε με τους κατωτέρους σας για την ευόδωση της κοινής αποστολής. Αγαπήστε τη δουλεία και το πλοίο και συμβάλλετε με όλες σας τις δυνάμεις , για τη διατήρηση του Ελληνικού ναυτικού θαύματος το οποίο μαρτυρά περίτρανα ότι η Ελλάδα δε διαθέτει μόνο λαμπρό ιστορικό παρελθόν αλλά δυναμικό παρόν και μέλλον.

Μελλοντικοί πλοίαρχοι και πρώτοι μηχανικοί του Εμπορικού μας Ναυτικού είμαι απόλυτα βέβαιος ότι θα δικαιώσετε πλήρως τις προσδοκίες της πολιτείας και των οικογενειών σας και σας εύχομαι ολόψυχα καλή σταδιοδρομία, υγεία και ήρεμες θάλασσες».

Ο διευθυντής της Σχολής Πλοιάρχων της ΑΕΝ Ασπροπύργου κ. Δημήτρης Αρσενόπουλος

Ο διευθυντής της Σχολής Πλοιάρχων της ΑΕΝ Ασπροπύργου κ. Δημήτρης Αρσενόπουλος

Ο διευθυντής της Σχολής Πλοιάρχων της ΑΕΝ Ασπροπύργου κ. Δημήτρης Αρσενόπουλος ανέφερε:

«Αγαπητοί απόφοιτοι, συνάδελφοι πια, αυριανοί Πλοίαρχοι και Α΄ Μηχανικοί του εμπορικού ναυτικού, σήμερα γιορτάζουμε την αποφοίτηση σας όπου οι κόποι και οι αγώνες, τόσο οι δικοί σας , όσο και των οικογενειών σας, επιβραβεύονται.

Σήμερα ένας κύκλος κλείνει, και ένας νέος ανοίγει. Ένας κύκλος που θα είναι γεμάτος όνειρα, εμπειρίες, ελπίδες αλλά και γεμάτος εμπόδια, δυσκολίες και προκλήσεις που θα κληθείτε να αντιμετωπίσετε. Μη φοβηθείτε. Τα εμπόδια είναι για τους δυνατούς και οι προκλήσεις για τους τολμηρούς. Και δυνατοί και τολμηροί είσαστε. Το επάγγελμα που επιλέξατε να κάνετε, είναι ένα διαφορετικό επάγγελμα με μεγάλες απαιτήσεις και υποχρεώσεις. Ένα επάγγελμα για ατσαλένιους χαρακτήρες.

Από την σχολή και τους καθηγητές σας πήρατε τις πρώτες βάσεις, από εδώ και πέρα είσαστε εσείς αυτοί που θα καθορήσετε το μέλλον και την ρότα σας. Εκμεταλλευτείτε κάθε πρόκληση που θα βρεθεί στον δρόμο σας και οπλιστείτε με γνώση . Σήμερα, πολύ περισσότερο από ποτέ που η τεχνολογία και οι εξελίξεις στον χώρο της ναυτιλίας τρέχουν με γοργούς ρυθμούς, η γνώση είναι απαραίτητη. Η γνώση θα αποτελέσει το όπλο με το οποίο θα νικήσετε κάθε κύκλωπα και κάθε λεστρηγόνα που θα βρεθεί στη πλώρη σας. Μη δειλιάσετε σε αποτυχία σας. Η αποτυχία είναι ευκαιρία να σηκωθείτε και να γίνετε καλύτεροι.

Αποφασίσατε να θέσετε εαυτώ στη θάλασσα και να συνεχίσετε την παράδοση που θέλει τους έλληνες ναυτικούς πρωτοπόρους  και κυρίαρχους.  Να σεβαστείτε και να αγαπήσετε την θάλασσα όπως οι προγονοί μας, όπως η δικιά μου η γενιά. Να τιμήσετε αυτή την παράδοση και να γίνετε πρότυπο για τις επόμενες γενιές ναυτικών. Μελλοντικοί Πλοίαρχοι και Α΄ Μηχανικοί του εμπορικού ναυτικού θα κληθείτε να διοικήσετε και να συναναστραφείτε με ανθρώπους διαφόρων εθνικοτήτων. Να τους σεβαστείτε, τα αξιώματα δεν κάνουν τον άνθρωπο, οι αξίες κάνουν τους ανθρώπους. Όπως είπε και ο Ρείμον Αρόν : τα άτομα υπακούουν στους δυνατούς αλλά σέβονται μόνο τους δίκαιους.

Αγαπητοί απόφοιτοι, θέλω να ξέρετε ότι, καθ’ όλη την διάρκεια της ναυτικής καριέρας  η σχολή, οι καθηγητές και εγώ προσωπικά θα είμαστε πάντα στο πλάι σας.

Σας εύχομαι ολόψυχα καλή τύχη , να έχετε καλά ταξίδια και γαλήνιες θάλασσες και είμαι σίγουρος ότι η Παναγία μας και ο Άγιος Νικόλαος θα είναι πάντα στην πλώρη σας, αρωγοί και προστάτες στην προσπάθεια  σας».

Ο διευθυντής της Σχολής Μηχανικών της ΑΕΝ Ασπροπύργου Δρ. Νικόλαος Φραγκιαδάκης

Ο διευθυντής της Σχολής Μηχανικών της ΑΕΝ Ασπροπύργου Δρ. Νικόλαος Φραγκιαδάκης

Ο διευθυντής της Σχολής Μηχανικών της ΑΕΝ Ασπροπύργου Δρ. Νικόλαος Φραγκιαδάκης προσέθεσε:

«Ως Διευθυντής της Σχολής Μηχανικών θα ήθελα να σας καλωσορίσω ως στην σημερινή μας εκδήλωση, η οποία αποτελεί μέρα γιορτής για την Ακαδημία μας. Ένας θεσμός που τα τελευταία χρόνια είχε παραμεληθεί και χάρη στην επιμονή της Διοίκησης της ΑΕΝ Ασπροπύργου, αλλά και στην συνδρομή του εκπαιδευτικού και διοικητικού προσωπικού της Ακαδημίας έχει καθιερωθεί σε τουλάχιστον δύο συνεχόμενες περιόδους.

Σήμερα ολοκληρώνεται και τυπικά η πολυετής προσπάθεια των σπουδαστών, τόσο εκείνων που λαμβάνουν σήμερα το πτυχίο τους, όσο και εκείνων που θα λάβουν το πτυχίο τους τον Σεπτέμβριο, τον Φεβρουάριο καθώς και καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου. Ιδιαίτερα φέτος η προσπάθεια αυτή ήταν αρκετά επίπονη, κυρίως λόγω των συνθηκών της πανδημίας, διότι έπρεπε να υπερκεραστούν άγνωστοι και πρωτόγνωροι σκόπελοι, πράγμα που έγινε εφικτό τόσο χάρη στην υπερπροσπάθεια των σπουδαστών, όσο και με την συνδρομή του εκπαιδευτικού αλλά και διοικητικού προσωπικού της Ακαδημίας και του Υπουργείου.

Η Σχολή Μηχανικών της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Ασπροπύργου απονέμει τουλάχιστον 200 πτυχία το φετινό ακαδημαϊκό έτος, στέλνοντας στην αγορά εργασίας στελέχη με πολύ υψηλού επίπέδου θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση, συνεισφέροντας έτσι σημαντικά τόσο στην ποσοτική αλλά πολύ περισσότερο στην ποιοτική αναβάθμιση της ελληνικής ναυτιλίας. Οι απόφοιτοι μας θα στελεχώσουν με πλήρη επάρκεια τα πλοία του ελληνικού εμπορικού στόλου, αλλά και στην συνέχεια, με το πολύ υψηλό τους ακαδημαϊκό και επαγγελματικό υπόβαθρο, θα αποτελέσουν την βάση, για την επιτελική στελέχωση των ελληνικών ναυτιλιακών επιχειρήσεων και εταιρειών.

Απευθυνόμενος στους σπουδαστές μας θέλω να τονίσω ότι : Αισθάνομαι υπερήφανος για εσάς, καθώς γνωρίζω τον αγώνα καταβάλατε, την άοκνη προσπάθεια σας να κατακτήσετε με την αξία σας το πτυχίο σας, και να αποκτήσετε όλα εκείνα τα εφόδια που θα σας βοηθήσουν από σήμερα στην επαγγελματική σας σταδιοδρομία. Η σημερινή ημέρα σηματοδοτεί ταυτόχρονα και την τυπική πλέον είσοδο σας στο ναυτικό επάγγελμα και στην μεγάλη ναυτική οικογένεια. Ένα επάγγελμα που προσφέρει άπειρες ευκαιρίες εξέλιξης σε έναν από τους πιο δυναμικούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας, στην μεγαλύτερη βιομηχανία της χώρας μας, την ναυτιλία. Μοναδική μου συμβουλή στον αγώνα ζωής που ξεκινάτε σήμερα: Μην επαναπαυθείτε! Προσπαθείστε να γίνεστε κάθε μέρα και καλύτεροι. Επιλέξατε ένα επάγγελμα με πολλές απαιτήσεις, βρίσκεστε σε έναν χώρο που οι τεχνολογικές εξελίξεις τρέχουν με ταχύτατους ρυθμούς. Η προσπάθεια για την κατάκτηση της γνώσης δεν τελειώνει με την αποφοίτηση σας από την ακαδημία εμπορικού ναυτικού σήμερα, αλλά θα πρέπει να σας ακολουθεί ακόμη περισσότερο σε όλη την διάρκεια της επαγγελματικής σας σταδιοδρομίας, αν θέλετε να επιτύχετε, αν θέλετε να βρίσκεστε στην πρώτη γραμμή του επαγγελματικού σας χώρου.

Απευθυνόμενος ιδιαίτερα στους απόφοιτους της Σχολής Μηχανικών: Μην ξεχνάτε ότι είστε Μηχανικοί και σαν μηχανικοί πρέπει να διακατέχεστε από το πνεύμα της συνεχούς αμφισβήτησης και της συνεχούς αναζήτησης. Ταυτόχρονα όμως, είστε και Αξιωματικοί και πρέπει να συγκεράζεστε το πνεύμα αυτό με την έννοια της πειθαρχίας και της αφοσίωσης στο καθήκον.  Στην προσπάθεια σας αυτή η Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Ασπροπύργου και το εκπαιδευτικό προσωπικό θα βρίσκονται πάντα κοντά σας. Για να σας συμβουλεύσουν, να σας δώσουν κατευθύνσεις, να σας παρέχουν κάθε βοήθεια που εσείς θα κρίνετε ότι χρειάζεστε. Σας υποσχόμαστε ότι εμείς θα συνεχίσουμε την προσπάθεια μας για την αναβάθμιση του επίπεδου σπουδών της ακαδημίας μας, την παροχή καλύτερης εκπαίδευσης στους σπουδαστές και μελλοντικούς συναδέλφους σας, θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας, με την συνδρομή της πολιτείας, για την αναβάθμιση του θεσμικού πλαισίου των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού και των πτυχίων της σχολής μας, των πτυχίων σας, στο εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας, στην ελληνική κοινωνία και την διεθνή πραγματικότητα.

Στην προσπάθειά μας αυτή σας καλούμε και ελπίζουμε ότι και αυτή την φορά θα είσαστε κοντά μας όχι πλέον ως σπουδαστές, αλλά ως επαγγελματίες και ως εκπρόσωποι της μεγάλης ναυτικής οικογένειας. Γιατί όπως είναι γνωστό τίποτα δεν γίνεται για μας χωρίς εμάς. Θερμά συγχαρητήρια και καλή σας σταδιοδρομία και καλές θάλασσες».

Φωτογραφίες από την τελετή αποφοίτησης

Φωτό: Isalos.net/Nαυτικά Χρονικά