Παγκόσμια Ναυπηγική Βιομηχανία: Κριτήρια επιλογής ναυπηγείων

0

Με αφορμή την έκθεση Maru. Οι Έλληνες στα Ναυπηγεία της Ιαπωνίας που διοργανώνεται από το Αρχείο των Ναυτικών Χρονικών, η Isalos.net διοργανώνει συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα “Παγκόσμια Ναυπηγική Βιομηχανία: Κριτήρια επιλογής ναυπηγείων”.

Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 20/12 και ώρα 18:00-19:30 στο κτήριο Amalias 36 (Λ. Αμαλίας 36, Αθήνα).

Στο πλαίσιο της συζήτησης, την οποία θα συντονίσει ο καθ. Δημήτρης Λυρίδης, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, στελέχη της ελληνικής ναυτιλιακής κοινότητας, με μεγάλη εμπειρία στην ιαπωνική ναυτιλιακή πραγματικότητα θα καταθέσουν τις εμπειρίες τους από την κατασκευή πλοίων σε ιαπωνικά ναυπηγεία.

Στο πάνελ θα συμμετάσχουν ως ομιλητές:

  • καπτ. Κώστας Κανελλόπουλος, Managing Director, Nereus Shipping SA
  • κ. Γεώργιος Φράγκος, Managing Director, Sun Enterprises Ltd.
  • κ. Σταύρος Χατζηγρηγόρης, Zodiac Maritime & Advanced Engineering Services

Για να δηλώσετε συμμετοχή στην εκδήλωση, πατήστε εδώ.

Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί με την ευγενική χορηγία της Chios Navigation Hellas Ltd.

Σχετικά με την έκθεση Maru. Οι Έλληνες στα Ναυπηγεία της Ιαπωνίας

Η έκθεση Maru (κύκλος στα ιαπωνικά) διοργανώνεται από το Αρχείο των Ναυτικών Χρονικών, τελεί υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ιαπωνίας στην Ελλάδα, και φιλοξενείται από την 15η μέχρι και την 21η Δεκεμβρίου 2022, από τους Νικόλα και Κατερίνα Λυκιαρδοπούλου, στο κτήριο AMALIAS 36.

Η έκθεση αποτυπώνει τη σχέση ανάμεσα στην ελληνόκτητη ναυτιλία και την ιαπωνική ναυπηγική βιομηχανία όπως εξελίχθηκε σε έναν επιτυχή κύκλο συνεργασίας, εμπιστοσύνης και αμοιβαίας εκτίμησης. Η ιστορία αυτού του «κύκλου» ξετυλίγεται μέσα από το Αρχείο των Ναυτικών Χρονικών και αναλύεται διεξοδικά στην ειδική έκδοση Δεκεμβρίου του περιοδικού. Η έκθεση Maru οπτικοποιεί πτυχές της ιστορίας αξιοποιώντας τον πλούτο του αρχειακού υλικού αλλά και αυθεντικά αντικείμενα από την χρυσή εποχή της ελληνοϊαπωνικής συνεργασίας.

Περισσότερες πληροφορίες για την έκθεση θα βρείτε εδώ.