Isalos.net & ΤΕΟ: Μια συζήτηση στο Λονδίνο για τα επιτεύγματα της Οινουσσιώτικης Ναυτιλίας

0

Η εντός και εκτός Ελλάδος ναυτιλιακή κοινότητα των Οινουσσών και τα επιτεύγματά σε διεθνές επίπεδο της βρέθηκαν στο επίκεντρο της εκδήλωσης που συνδιοργάνωσαν η Isalos.net και το Ταμείο Ευπραγίας Οινουσσών (TEO), την Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2022 στο Ελληνικό Κέντρο του Λονδίνου, με αφορμή τα 80 χρόνια κοινωνικής προσφοράς του Ταμείου Ευπραγίας Οινουσσών.

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Οινουσσών κ. Γεώργιος Δανιήλ, ο πρόεδρος Δ.Σ. του The London P&I και αντιπρόεδρος του Greek Shipping Co-operation Committee κ. Ιωάννης Μ. Λύρας, ο τέως πρόεδρος του εκτελεστικού συμβουλίου του The Hellenic Centre, κ. Στάμος Ι. Φαφαλιός, εκπρόσωποι οινουσσιώτικων ναυτιλιακών οίκων, στελεχών της ναυτιλιακής κοινότητας στο Λονδίνο, ακαδημαϊκών με έδρα τη βρετανική πρωτεύουσα και φοιτητών του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, αλλά και νέων που ενδιαφέρονται για τη ναυτιλία και την παρουσία των Ελλήνων στο Σίτι του Λονδίνου.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, αναδείχθηκε η σημασία των επιτευγμάτων των ναυτιλιακών οίκων των Οινουσσών, μέσα από τη συλλογική δράση, τις κοινές επιχειρηματικές πρακτικές, αλλά και το εξωστρεφές πνεύμα των Οινουσσιωτών εφοπλιστών, όπως αποτυπώνεται στις σελίδες των Ναυτικών Χρονικών.

Ο πρόεδρος του TEO, κ. Ιωάννης Μ. Χατζηπατέρας

Ο πρόεδρος του TEO, κ. Ιωάννης Μ. Χατζηπατέρας

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης απηύθυνε χαιρετισμό ο πρόεδρος του TEO, κ. Ιωάννης Μ. Χατζηπατέρας, ο οποίος και πραγματοποίησε σύντομη ιστορική αναδρομή στις δράσεις, στις πρωτοβουλίες αλλά και στη σημαντική συνεισφορά του TEO, εντός και εκτός Οινουσσών.

Στη συζήτηση που ακολούθησε συμμετείχαν οι κ.κ. Ιωάννης Μ. Χατζηπατέρας, πρόεδρος του ΤΕΟ, Γεώργιος Θ. Λεμός, πρόεδρος του Ιδρύματος Γεωργίου και Κατίγκως Λεμού και Αντιπρόεδρος του TEO, η κα Μάρω Λημνιού, Solicitor & Dip I.O.N., η Δρ. Κατερίνα Παπακωνσταντίνου, Ναυτιλιακή Ιστορικός, καθώς και ο κ. Παναγιώτης Κόρακας, Επικεφαλής του Αρχείου των Ναυτικών Χρονικών. Τη συζήτηση συντόνισε ο Δρ. Ηλίας Μπίσιας, Διευθυντής των Ναυτικών Χρονικών και της Isalos.net.

(Α-Δ): κ.Παναγιώτης Κόρακας, κ. Γεώργιος Θ. Λαιμός, Δρ. Ηλίας Μπίσιας, κα Μάρω Λημνιού, Δρ. Κατερίνα Παπακωνσταντίνου, κ. Ιωάννης Μ. Χατζηπατέρας

Στιγμιότυπο από το πάνελ (Α-Δ): κ.Παναγιώτης Κόρακας, κ. Γεώργιος Θ. Λαιμός, Δρ. Ηλίας Μπίσιας, κα Μάρω Λημνιού, Δρ. Κατερίνα Παπακωνσταντίνου, κ. Ιωάννης Μ. Χατζηπατέρας

Η συζήτηση επικεντρώθηκε τόσο στη ναυτική παράδοση των Οινουσσών, όσο και στις δράσεις αγαθοεργίας και προσφοράς των πολυάριθμων ουσσιώτικων ναυτιλιακών οίκων. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο κ. Παναγιώτης Κόρακας, Επικεφαλής του Αρχείου των Ναυτικών Χρονικών παρουσίασε τους σημαντικότερους εκπροσώπους ναυτιλιακών οίκων των Οινουσσών που αρθρογραφούσαν τακτικά στα Ναυτικά Χρονικά, τους Οινουσσιώτες που ηγούνται σήμερα ναυτιλιακών Ενώσεων και συλλογικών οργάνων της ναυτιλίας, ενώ έκανε επίσης αναφορά στον σπουδαίο ρόλο των γυναικών στην επίτευξη του Οινουσσιωτικού ναυτιλιακού success story.

Ο δήμαρχος Οινουσσών κ. Γεώργιος Δανιήλ με τους ομιλητές της εκδήλωσης

Ο δήμαρχος Οινουσσών κ. Γεώργιος Δανιήλ με τους ομιλητές της εκδήλωσης

Επιπλέον, παρουσιάστηκε ένα μικρού μήκους ντοκιμαντέρ παραγωγής της Isalos.net, που αναδεικνύει το πώς ένα μικρό ακριτικό νησί στην άκρη της Ελλάδας, κατάφερε να αναδειχθεί ως ηγέτιδα δύναμη στην παγκόσμια ναυτιλία.

Αμέσως μετά την εκδήλωση ακολούθησε δεξίωση, προσφορά του Ταμείου Ευπραγίας Οινουσσών.

Χορηγός επικοινωνίας της εκδήλωσης ήταν τα Ναυτικά Χρονικά.

Στιγμιότυπα από την εκδήλωση:

Σημειώνεται πως οι δράσεις της Isalos.net πραγματοποιούνται με την αρωγή των εταιρειών:

2022.11 - Isalos Sponsors (Κάθετη)