Νέο ψηφιακό σεμινάριο Σύγχρονης Ναυτικής Μετεωρολογίας

0

Την Τρίτη 27 και την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022, θα διεξαχθεί το διήμερο σεμινάριο Σύγχρονης Ναυτικής Μετεωρολογίας, το οποίο αποτελεί μία σύγχρονη και ολοκληρωμένη προσέγγιση στο τόσο ευαίσθητο για την ασφάλεια ενός πλοίου τομέα της ναυτικής μετεωρολογίας, γεφυρώνοντας με ένα μοναδικό τρόπο την παραδοσιακή αλλά πάντα χρήσιμη προσέγγιση που βασίζεται στους χάρτες (facsimile) με όλες τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις στα θέματα του καιρού και του weather routing.

Η 1η μέρα του σεμιναρίου είναι αφιερωμένη στον τρόπο ανάγνωσης των χαρτών επιφανείας (facsimile) και των κυματικών χαρτών. Μέσα από πλήθος παραδειγμάτων και πρακτικών εφαρμογών, οι συμμετέχοντες μαθαίνουν όχι μόνο να διαβάζουν τους χάρτες αλλά και τον τρόπο να δουλεύουν με αυτούς, αποφεύγοντας έτσι τις επικίνδυνες καιρικές καταστάσεις και σχεδιάζοντας την πορεία τους με ασφάλεια και σιγουριά. Επίσης μαθαίνουν για πιο λόγο, πρέπει πάντα να διαβάζουν εν πλω το facsimile, ακόμα και εάν διαθέτουν προγράμματα καιρικής πλοήγησης.

Η 2η μέρα είναι αφιερωμένη στις σύγχρονες μεθόδους που υπάρχουν για να λαμβάνονται όλες οι επίσημες μετεωρολογικές πληροφορίες στο καράβι μέσω e-mail. Έτσι αναλύονται όλες οι σύγχρονες μέθοδοι με τις οποίες ο καπετάνιος μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση στην πρόγνωση του καιρού, σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη και αν είναι, χωρίς να εξαρτάται από το facsimile ή το γραφείο. Παράλληλα εξηγείται και η χρησιμότητα των Grib Files ενώ δίδονται και δωρεάν εφαρμογές καιρού. Κατά τη διάρκεια της 2ης μέρας οι συμμετέχοντες δουλεύουν με το laptop τους.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ύλη και την οργάνωση του σεμιναρίου πατήστε εδώ.

Οι θεματικές ενότητες του σεμιναρίου είναι οι εξής:

1η Μέρα (15:00 – 20:00)

  • Κατηγορίες Μετεωρολογικών χαρτών
  • Ανάλυση χάρτη επιφανείας (facsimile)
  • Ανάλυση χαρτών ύψους κύματος – significant wave height
  • Ασφαλής σχεδιασμός ταξιδιού
  • Προσομοίωση ταξιδιού με σχεδιασμό πορείας και πρόγνωση καιρού

2η Μέρα (15:00 – 20:00)

  • FTP Mail Service by NOAA
  • Saildocs
  • WWW via Internet
  • MailaSail
  • BVS8, qtvlm & GribFiles
  • OpenCPN

Κόστος

Το κόστος συμμετοχής και για τις δύο ημέρες ανέρχεται στα 190€, ενώ για τη μία ημέρα 120€. Στην τιμή αυτή περιλαμβάνονται το υλικό παρακολούθησης με τις έντυπες σημειώσεις, coffee breaks, πρόχειρο γεύμα και η βεβαίωση συμμετοχής. Οι δύο ημέρες είναι ανεξάρτητες μεταξύ τους και αν κάποιος το επιθυμεί μπορεί να συμμετάσχει είτε μόνο την 1η είτε μόνο τη 2η ημέρα.

Εγγραφές

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας ενώ για εγγραφή πατήστε εδώ.

Τοποθεσία

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στο Ελληνικό γραφείο της εταιρίας STORMGEO που βρίσκεται στον Πειραιά, Κανάρη 8, Τ.Κ. 18538.