Νέες παραγγελίες πρωτοποριακών πλοίων μεταφοράς οχημάτων

0

Η MAN Cryo, θυγατρική της MAN Energy Solutions και παγκόσμιος ηγέτης στον κλάδο των τεχνολογιών αποθήκευσης και διαχείρισης LNG και φυσικού αερίου, ανακοίνωσε την υπογραφή ενός συμβολαίου με το ναυπηγείο Yantai CIMC Raffles Shipyard για την προμήθεια συστημάτων παροχής αερίου καυσίμου (FGSSs) για μια νέα σειρά δύο πλοίων μεταφοράς οχημάτων διπλού καυσίμου, τα οποία κατασκευάζονται για λογαριασμό της Wallenius Marine και θα ναυλωθούν από τη Volkswagen.

Ο Henrik Malm, διευθύνων σύμβουλος της MAN Energy Solutions Σουηδίας και Φινλανδίας, δήλωσε σχετικά: «Η νέα αυτή παραγγελία αντιπροσωπεύει μία ακόμα παγκόσμια πρωτιά της MAN Cryo, με το εν λόγω σύστημα να επιτρέπει τη μεταφορά του εξατμιζόμενου LNG (boil-off gas) στον κινητήρα διπλού καυσίμου ME-GI, μέσω ενός συμπιεστή υψηλής πίεσης. Παράλληλα, χάρη στην εγκατάσταση μιας αξονικής γεννήτριας, θα μπορεί να επιτευχθεί μείωση της χρήσης των ηλεκτρομηχανών των νέων πλοίων».

Στο πλαίσιο της παραγγελίας, τα χωρητικότητας 6.500 οχημάτων νεότευκτα πλοία θα εξοπλιστούν μεταξύ άλλων με δύο σταθμούς ανεφοδιασμού καυσίμου LNG, μία δεξαμενή αποθήκευσης καυσίμου LNG χωρητικότητας 2.300 κ.μ., ένα σύστημα παραγωγής αζώτου, ένα σύστημα ελέγχου και ένα σύστημα ανίχνευσης αερίων. Το σύστημα παροχής καυσίμου που θα προμηθεύσει η MAN Cryo ελαχιστοποιεί το φαινόμενο ολίσθησης του μεθανίου σε επίπεδα έως και έξι φορές μικρότερα από εκείνα των συμβατικών δίχρονων κινητήρων διπλού καυσίμου, ενισχύοντας έτσι σημαντικά την απόδοση του καυσίμου LNG.

Το παραπάνω άρθρο δημοσιεύθηκε στο τεύχος Ιουνίου 2022 των Ναυτικών Χρονικών.
Αποκτήστε το τεύχος Ιουνίου των Ναυτικών Χρονικών πατώντας εδώ.