ΥΝΑΝΠ: Προκήρυξη θέσεων προσωπικού ναυτικών ειδικοτήτων

0

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής την Τρίτη 26 Ιουλίου, ξεκινά προκήρυξη για την πλήρωση με επιλογή, έντεκα (11) κενών οργανικών θέσεων μόνιμου προσωπικού ναυτικών ειδικοτήτων.

Πιο συγκεκριμένα:

α) Για τον Πλοηγικό Σταθμό Πειραιά :
– Δύο (02) θέσεις του κλάδου Κυβερνητών πλοηγίδων.
– Τέσσερις (04) θέσεις του κλάδου Πρυμνοδετών.
β) Για τον Πλοηγικό Σταθμό Θεσσαλονίκης :
– Τρεις (03) θέσεις του κλάδου Πρυμνοδετών
γ) Για τον Πλοηγικό Σταθμό Πάτρας :
Δύο (02) θέσεις του κλάδου Κυβερνητών πλοηγίδων.

Οι υποψήφιοι πρέπει:

1. α) Να είναι Έλληνες πολίτες καθώς και πολίτες Κρατών-Μελών της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης και των κρατών ΕΟΧ-ΕΖΕΣ.

β) Για τους πολίτες Κρατών-Μελών της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης και των κρατών ΕΟΧ-ΕΖΕΣ απαιτείται η γνώση της ελληνικής γλώσσας σε βαθμό επαρκή για την άσκηση των καθηκόντων τους, η οποία αποδεικνύεται με Πιστοποιητικό Ελληνομάθειας επιπέδου τουλάχιστον Β1 σύμφωνα με τα οριζόμενα στο π.δ. 363/1998 (Α΄ 242).

Γίνονται επίσης δεκτοί, για πλήρωση των προκηρυσσομένων θέσεων, Βορειοηπειρώτες, Κύπριοι

Ομογενείς και Ομογενείς αλλοδαποί, που προέρχονται από την Κωνσταντινούπολη και από τα νησιά Ίμβρο και Τένεδο, χωρίς να απαιτείται πιστοποιητικό ελληνικής ιθαγένειας, υπό την προϋπόθεση ότι η ιδιότητά τους ως Ελλήνων κατά το γένος και τη συνείδηση αποδεικνύεται με άλλους τρόπους (Ν.Δ. 3832/1958, ως ισχύει).

2. Να είναι ηλικίας μέχρι πενήντα 50 ετών, δηλαδή να έχουν γεννηθεί από 01/01/1972 και μετά.

3. Να έχουν την υγεία και φυσική καταλληλότητα που απαιτείται για την εκτέλεση των καθηκόντων της θέσεως που προκηρύσσεται και θα πιστοποιηθεί μετά από εξέτασή τους από την Υγειονομική Επιτροπή Απογεγραμμένων Ναυτικών και Εργατών Θαλάσσης (ΥΕΑΝΕΘ).

4. Να μην έχουν κώλυμα διορισμού από αυτά που ορίζονται στα άρθρα 8 και 9 του Υπαλληλικού Κώδικα (Ν. 3528/07) ως ισχύει, ήτοι:

(α) Να μην έχουν καταδικαστεί για κακούργημα και σε οποιαδήποτε ποινή για κλοπή, υπεξαίρεση (κοινή ή στην υπηρεσία), απάτη, εκβίαση, πλαστογραφία, απιστία δικηγόρου, δωροδοκία, καταπίεση, απιστία περί την υπηρεσία, παράβαση καθήκοντος, καθ’ υποτροπή συκοφαντική δυσφήμηση, καθώς και για οποιοδήποτε έγκλημα κατά της γενετήσιας ελευθερίας ή έγκλημα οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής.

(β) Να μην είναι υπόδικοι που έχουν παραπεμφθεί με τελεσίδικο βούλευμα ή κατ’ άλλον νόμιμο τρόπο για κακούργημα ή για πλημμέλημα της περίπτωσης α, έστω και αν το αδίκημα αυτό έχει παραγραφεί.

(γ) Να μην έχουν στερηθεί λόγω καταδίκης τα πολιτικά τους δικαιώματα και για όσο χρόνο διαρκεί η στέρηση αυτή.

(δ) Να μην τελούν υπό στερητική δικαστική συμπαράσταση (πλήρη ή μερική), υπό επικουρική δικαστική συμπαράσταση (πλήρη ή μερική) και υπό τις δύο αυτές καταστάσεις.

(ε) Να έχει παρέλθει πενταετία από τυχόν απόλυση από θέση δημόσιας υπηρεσίας ή Ο.Τ.Α. ή άλλου Νομικού Προσώπου του δημόσιου τομέα, λόγω επιβολής της πειθαρχικής ποινής της οριστικής παύσης ή λόγω καταγγελίας της σύμβασης εργασίας για σπουδαίο λόγο, οφειλόμενο σε υπαιτιότητα του εργαζομένου.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ .