Ηλεκτρικά Πλοία: Προς τη δημιουργία μιας νέας βιομηχανίας στην Ελλάδα;

0

Με την ενεργειακή απόδοση των πλοίων να βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της ναυτιλιακής βιομηχανίας, διάφορες τεχνολογίες εξετάζονται από τους αρμόδιους φορείς ως πιθανές εναλλακτικές λύσεις πρόωσης των πλοίων του μέλλοντος. Αναμφίβολα, η ηλεκτρική ενέργεια κατατάσσεται ψηλά μεταξύ των διαθέσιμων εναλλακτικών καυσίμων, ενώ χώρες όπως η Νορβηγία επενδύουν σε μεγάλο βαθμό σε πλήρως ηλεκτρικά πλοία.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Πρεσβεία της Νορβηγίας στην Ελλάδα και η Isalos.net διοργανώνουν Συνέδριο με τίτλο «Electric Ferries: Establishing a new industry in Greece» την Τρίτη 31 Μαΐου 2022 από τις 17:00 έως τις 20:30, στο Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου (Πεντέλης 11, Παλαιό Φάληρο). Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αγγλική γλώσσα.

Κύριος στόχος της εκδήλωσης είναι να προσφέρει κοινό έδαφος για συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ Ελλήνων και Νορβηγών, εστιάζοντας κυρίως στα διδάγματα που αντλήθηκαν από την ηλεκτροκίνηση των νορβηγικών πλοίων και τις προοπτικές κατασκευής και δρομολόγησης αντίστοιχων πλοίων στην Ελλάδα.

Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι δωρεάν, αλλά απαιτείται εγγραφή εδώ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της εκδήλωσης, θα το βρείτε εδώ.

Διοργανωτές:
Νορβηγική Πρεσβεία Isalos.net

Οι εκδηλώσεις της Isalos.net πραγματοποιούνται με την αρωγή:

2022.4.8 - Isalos Sponsors (Κάθετη)