i-SOLMET: Spring School στη Χίο για την ανάπτυξη Soft Skills στη Ναυτιλία

0

Εγκαινιάστηκε στη Χίο το Spring School του project Erasmus+ i-SOLMET, το οποίο και φιλοξενείται στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος Μαρία Τσάκος.

Το Spring School, το οποίο εγκαινιάστηκε τη Δευτέρα 4 Απριλίου 2022 και θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή 8 Απριλίου 2022, επικεντρώνεται στη διδασκαλία και την παρουσίαση των περιπτωσιολογικών μελετών που συνέταξε το consortium του i-SOLMET μέσω συνεντεύξεων με στελέχη της ναυτιλίας, τα οποία αφηγήθηκαν πραγματικά περιστατικά που εμπειριείχαν χρήσιμα συμπεράσματα για τη χρήση soft skills όπως η επικοινωνία, η ομαδική εργασία, η ηγεσία, και άλλα.

Για πρώτη φορά, το consortium με επικεφαλής το Πανεπιστήμιο Αιγαίου (UAegean) αναπτύσσει και εισάγει τη μεθοδολογία μελέτης περίπτωσης για την ανάπτυξη των απαραίτητων soft skills στη ναυτιλία, από στελέχη της βιομηχανίας.

Την πρώτη μέρα, η PPLearn πραγματοποίησε μια εναρκτήρια δραστηριότητα που έπετρεψε στους μαθητές να εξοικειωθούν μεταξύ τους και να χωριστούν σε πολυεθνικές/πολυεπιστημονικές ομάδες για να επιτύχουν τους στόχους του Spring School.

«Πρόκειται για ένα Spring School που καλλιεργεί soft skills για την ευρωπαϊκή ναυτιλία», όπως δήλωσαν οι καθηγήτριες Μαρία Λεκάκου (Τμήμα Ναυτιλίας & Επιχειρηματικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου) και Ελένη Ιακωβάκη (Τμήμα Ναυτιλίας & Επιχειρηματικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου), επικεφαλής συνεργάτης του έργου i-SOLMET.

Για να παρακολουθήσετε τις εργασίες του Spring School που μεταδίδονται μέσω Zoom, συνδεθείτε εδώ.

Η κοινοπραξία αποτελείται από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου (επικεφαλής), τη Ναυτική Ακαδημία Nikola Yonkov Vaptsarov (Βουλγαρία), το TC Piri Reis University (Τουρκία), το Constanta Maritime University (Ρουμανία), την Akademia Morska Szczecinie (Πολωνία), την PPP Learn (Ελλάδα) και τη Conference of Peripheral Maritime Region (CRPM).

Σημειώνεται πως το i.SOL-MET ξεκίνησε το 2020, έχει διάρκεια 36 μήνες και έλαβε χρηματοδότηση από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ KA2 / Βασική Δράση 2: Στρατηγικές Συνεργασίες.

Η CRPM, μια ένωση που συγκεντρώνει περισσότερες από 150 Περιφέρειες από 24 κράτη από την Ευρωπαϊκή Ένωση και όχι μόνο, είναι επίσημος συνομιλητής των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων και κατέχει τη γραμματεία της Διακομματικής Ομάδας Seas, Rivers, Islands & Coast Areas (SEARICA) της Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου είναι ενεργό μέλος της CRPM με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις θαλάσσιες πολιτικές και τις πολιτικές για τη νέα γενιά

Χορηγός Επικοινωνίας

isalos-logo