Η MOL σχεδιάζει ένα πλοίο εφοδιασμού καυσίμου αμμωνίας

0

H ιαπωνική ναυτιλιακή εταιρεία Mitsui O.S.K. Lines Ltd. (MOL) πρόσφατα ανακοίνωσε πως μαζί με την ITOCHU Corporation έλαβαν Έγκριση επί της Αρχής (AiP) από τον νηογνώμονα ABS για τον σχεδιασμό ενός πλοίου εφοδιασμού καυσίμου αμμωνίας.

Το έργο αποτελεί μέρος μιας αναπτυξιακής μελέτης, η οποία αφορά τη δημιουργία μιας αλυσίδας εφοδιασμού καυσίμου αμμωνίας στη Σιγκαπούρη. Η MOL, η οποία έχει ήδη αποκτήσει αρκετή εμπειρία και γνώσεις στον τομέα των πλοίων εφοδιασμού καυσίμου LNG, θα διαδραματίσει ηγετικό ρόλο στο συγκεκριμένο έργο, στο πλαίσιο του οποίου πρόκειται να συνεργαστεί με τις TotalEnergies Marine Fuels Pte. Ltd. και Pavilion Energy Singapore Pte. Ltd.

Η αμμωνία βρίσκεται τελευταία στο προσκήνιο ως ένα υποσχόμενο εναλλακτικό καύσιμο, του οποίου η καύση παράγει μηδενικές εκπομπές CO2, με το πρώτο πλοίο κατανάλωσης καυσίμου αμμωνίας να υπολογίζεται να είναι έτοιμο στα τέλη της τρέχουσας δεκαετίας.

Η MOL ήδη εργάζεται πάνω στην ανάπτυξη πλοίων κατανάλωσης αμμωνίας και στη δημιουργία ενός νέου κλάδου μεταφοράς αμμωνίας, ελπίζοντας στην απόκτηση των πρώτων της ποντοπόρων πλοίων μηδενικών καθαρών εκπομπών μέσα στην τρέχουσα δεκαετία και στην επίτευξη μηδενικών καθαρών εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου έως το 2050. Παράλληλα, η εταιρεία επιθυμεί να συμβάλει και στην ευρύτερη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου του κλάδου, με πρωτοβουλίες όπως αυτή της ανάπτυξης του εν λόγω πλοίου εφοδιασμού καυσίμου αμμωνίας, το οποίο θα βοηθήσει στη δημιουργία μιας εφοδιαστικής αλυσίδας αμμωνίας για τον εφοδιασμό και άλλων πλοίων με το συγκεκριμένο καύσιμο.

Φωτό: Mitsui O.S.K. Lines Ltd.

Πηγή: Ναυτικά Χρονικά