24 Ιανουαρίου: Διεθνής Ημέρα για την Εκπαίδευση

0

Η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών ανακήρυξε στις 3 Δεκεμβρίου 2018, την 24η Ιανουαρίου ως Διεθνή Ημέρα για την Εκπαίδευση, με σκοπό την ανάδειξη της συμβολής της εκπαίδευσης στην ειρήνη και την ανάπτυξη.

Η UNESCO καλεί τις κυβερνήσεις των κρατών- μελών της και όλους τους εταίρους της να θέσουν την ποιοτική εκπαίδευση ως κύρια προτεραιότητα παγκοσμίως.

Ιδιαίτερα για τη ναυτιλιακή βιομηχανία, η εκπαίδευση και κατάρτιση των αξιωματικών Εμπορικού Ναυτικού αλλά και των κατώτερων πληρωμάτων είναι υψίστης σημασίας.
Μέσω της συνεχούς εκπαίδευσης και επιμόρφωσης άλλωστε περιορίζονται τα ναυτικά ατυχήματα, ενώ διασφαλίζεται η προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος, αλλά και η προστασία των ανθρώπινων ζωών και περιουσιών στη θάλασσα.

Επιπλέον, δια μέσου του συστήματος ναυτικής εκπαίδευσης, οι νέοι αποκτούν πρόσβαση στο ναυτικό επάγγελμα, το οποίο προσφέρει σημαντικές οικονομικές απολαβές, ενώ συμβάλλει στην αύξηση του μέσου οικογενειακού εισοδήματος, σε περιοχές που μαστίζονται από ανεργία και έλλειψη ευκαιριών επαγγελματικής ανέλιξης.

Σημειώνεται πως η Ελλάδα διαθέτει 12 δημόσιες Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού, που προσφέρουν ολοκληρωμένα προγράμματα σπουδών για Πλοιάρχους και Μηχανικούς, καθώς και ιδιωτικές Σχολές, όπως η Ναυτική Ακαδημία του Μητροπολιτικού Κολλεγίου.

Περισσότερες πληροφορίες για τις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού θα βρείτε εδώ.