Η ΑΕΝ Οινουσσών υποδέχεται τους πρωτοετείς σπουδαστές της

0

Με μια λαμπρή τιμητική τελετή υποδέχθηκε η ΑΕΝ Οινουσσών τους πρωτοετείς σπουδαστές της για το εκπαιδευτικό έτος 2021-22.

Στο πλαίσιο της τελετής και μέσω ψηφιακής σύνδεσης με τους γονείς, τους καθηγητές, τους ναυτιλιακούς φορείς και παράγοντες, που λόγω των ειδικών υγειονομικών συνθηκών παρακολούθησαν την εκδήλωση online, ο Σεβ. Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκος, γιος του καπτ. Αγαπητού Βασιλάκη, πλαισιωμένος από τον εφημέριο πρωτοπρεσβύτερο π. Ιωάννη Κατσούνη και τον Αρχιδιάκονο π. Απόστολο, τέλεσε τον καθιερωμένο αγιασμό κι απηύθυνε πατρικές ευχές στους νέους ναυτίλους. Εκλεισε δε την προσφώνησή του απονέμοντας στην Ακαδημία το παράσημο του Αγ. Ισιδώρου, ανώτατη τιμητική διάκριση της Χιακής Εκκλησίας.

Ο Διοικητής της ΑΕΝ Οινουσσών πλωτάρχης Δημήτριος Κλουμάσης κάλεσε τους σπουδαστές να προάγουν την ναυτοσύνη της Σχολής και να αναδείξουν τον κυρίαρχο ρόλο της ελληνικής εμπορικής ναυτιλίας, ενώ ο Διευθυντής Σπουδών καπτ. Κώστας Πασσάς εγγυήθηκε το υψηλό επίπεδο της μαθησιακής διαδικασίας, η οποία και θα συμβάλλουν σημαντικά στην καλύτερη δυνατή κατάρτιση των νέων σπουδαστών.

Στον σύντομο χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος Οινουσσών κ. Γεώργιος Δανιήλ συνεχάρη τα νέα παιδιά και διαβεβαίωσε για την αδιάλειπτη στήριξη και αρωγή του Δήμου Οινουσσών στην προσπάθεια αναβάθμισης του ρόλου και των επιτυχιών της Ακαδημίας.

DSC00183 (1)

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, κορυφαίες ναυτιλιακές εταιρείες απένειμαν στους πρωτεύσαντες επαίνους και χρηματικά βραβεία, ενώ στις διαδικτυακές προσφωνήσεις τους επιφανείς εκπρόσωποι της ΠΕΠΕΝ, ναυτιλιακών εταιρειών, αλλά και ιδρυμάτων και φορέων της θάλασσας, επεσήμαναν τις υψηλές απαιτήσεις της σύγχρονης ναυτιλίας, αλλά και την μεγάλη ζήτηση, από την πλευρά της εργοδοσίας για καταρτισμένους αξιωματικούς.

Τέλος, η ΑΕΝ Οινουσσών ευχαρίστησε με πλακέτα την αρχιτέκτονα κ. Δώρα Μαγγανά για την εθελοντική συνεισφορά της στον επανασχεδιασμό του ορόφου κοιτώνων της Ακαδημίας.

Η εκδήλωση, υποδειγματικά οργανωμένη από τη Διοίκηση και το προσωπικό της ΑΕΝ, έκλεισε με την απαγγελία του Εθνικού Ύμνου από τους αυριανούς καπετάνιους και καπετάνισσες.

Φωτο: Μαριάννα Ηλιοπούλου, Δημήτρης Σμέτης