City, University of London: Άλλαξε και επίσημα το όνομα του Business School

0

Τη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου, η Σχολή που ήταν παλαιότερα γνωστή ως Cass Business School μετονομάστηκε επίσημα σε Bayes Business School.

Το Business School του City, University of London μετονομάστηκε σε Bayes Business School πριν την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους 2021/22.

Τον Ιούνιο του 2020, υπήρξε μεγάλη ευαισθητοποίηση σχετικά με τους δεσμούς του Sir John Cass με το δουλεμπόριο, γεγονός το οποίο έκανε τη Σχολή και τους λοιπούς ενδιαφερόμενους φορείς να προβληματιστούν κατά πόσον ένας τέτοιος σύνδεσμος ήταν συνεπής με τις αξίες της. Η Σχολή αποφάσισε ότι, σύμφωνα με τις αξίες και τις αρχές της, οφείλει να εστιάσει περισσότερο στη διαφορετικότητα, την ισότητα και την ένταξη.

Η απόφαση για την επιλογή του “Bayes” ως νέου ονόματος ακολούθησε μια ολοκληρωμένη και διαφανή διαδικασία διαβούλευσης με το προσωπικό, τους φοιτητές, τους αποφοίτους και τους συνεργάτες της Σχολής. Ο Thomas Bayes ήταν θεολόγος και μαθηματικός, περισσότερο γνωστός για το θεώρημα του Bayes, το οποίο υποδηλώνει ότι πλησιάζουμε στην αλήθεια ενημερώνοντας συνεχώς τις πεποιθήσεις μας ανάλογα με το βάρος των νέων στοιχείων. Αυτή η ιδέα λειτούργησε ως κίνητρο για την υιοθέτηση του συγκεκριμένου ονόματος.

Παράλληλα με το νέο όνομα, το Bayes Business School αντιμετωπίζει την ανισότητα και τη συμμετοχή σε ένα ευρύτερο πλαίσιο. Για παράδειγμα, περισσότεροι από δύο χιλιάδες νέοι φοιτητές θα πραγματοποιήσουν εργαστήρια ομαδικής εργασίας χωρίς αποκλεισμούς στο πλαίσιο της ένταξής τους στο πανεπιστήμιο.

Επιπλέον, μια πλήρης επανεξέταση του προγράμματος σπουδών βρίσκεται σε εξέλιξη για την ενσωμάτωση ηθικών και κοινωνικά υπεύθυνων αξιών σε όλο το φάσμα του, διασφαλίζοντας ότι το Bayes Business School εκπαιδεύει επαγγελματίες και ηγέτες του επιχερείν, οι οποίοι εργάζονται για την οικοδόμηση ενός ισότιμου και βιώσιμου μέλλοντος.

Το Bayes Business School έχει επίσης θεσπίσει ένα πρόγραμμα υποτροφιών για μαύρους προπτυχιακούς φοιτητές με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο για να διευρύνει τη συμμετοχή. Το πρόγραμμα θα καλύψει όλα τα δίδακτρα μαζί με ένα ετήσιο επίδομα για δέκα φοιτητές από την αρχή του ακαδημαϊκού έτους 2022/23.

Ο Καθηγητής Paolo Volpin, Πρύτανης του Bayes Business School (πρώην Cass), δήλωσε:

«Εμπνευσμένη από τις ιδέες του Thomas Bayes, η προσέγγισή μας ως “Bayes Business School”  θα είναι να έχουμε το θάρρος να κάνουμε τα πράγματα διαφορετικά. Ως κοινότητα, θα καλλιεργήσουμε τη διαφορετικότητα για να τονώσουμε νέες προοπτικές και να μάθουμε ο ένας από τον άλλον. Στην εκπαίδευση, θα επικεντρώσουμε τη διδασκαλία των φοιτητών μας στο πώς να σκέφτονται και όχι τι να σκέφτονται. Στην έρευνά μας, θα διερευνήσουμε ευφάνταστες νέες γωνίες, θέτοντας δύσκολα ερωτήματα για την παραγωγή αποτελεσμάτων με πρωτοποριακό αντίκτυπο στις επιχειρήσεις, την κοινωνία και το περιβάλλον. Στην ουσία θα είμαστε πάντα περίεργοι, πάντα τολμηροί και πάντα θα μαθαίνουμε».

Ο Καθηγητής Anthony Finkelstein, Πρόεδρος του City, University of London, δήλωσε:

«Είμαι απίστευτα περήφανος για το προσωπικό, τους φοιτητές και τους αποφοίτους που υπερασπίστηκαν τις συλλογικές μας αξίες και έκαναν μια δύσκολη αλλαγή – κάνοντας υπομονή, έχοντας σωστή κρίση και πρακτική αίσθηση. Δεν θα περίμενα τίποτα λιγότερο, αλλά είναι υπέροχο να το βλέπεις τελικά. Τώρα μπαίνουμε στην επόμενη φάση ανάπτυξης του Business School, η οποία θα περιλαμβάνει μια βαθύτερη ενασχόληση με την πρακτική, με το City του Λονδίνου και τα επαγγέλματά του, εμποτισμένα με τη φαντασία και τη δημιουργική ενέργεια των Shoreditch και Clerkenwell.Ως θεσμικό όργανο, το City δεσμεύεται να δει το Bayes Business School να ενισχύει τη θέση του ως ένα παγκόσμια κορυφαίο Business School που ξεχωρίζει».

Η κα Julia Palca, πρόεδρος του Συμβουλίου του City είπε:

«Η απόφαση μετονομασίας του Business School σηματοδοτεί την αρχή ενός συναρπαστικού νέου κεφαλαίου και αντικατοπτρίζει τις αξίες που έχουμε ως Πανεπιστήμιο. Είναι ένα σημαντικό μέρος της συνεχιζόμενης προσπάθειάς μας για την αντιμετώπιση της φυλετικής ανισότητας σε όλο το City και δεσμευόμαστε να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διασφαλίσουμε ότι είμαστε ένας τόπος για εργασία και σπουδές χωρίς αποκλεισμούς που σέβεται τη διαφορετικότητα».

Στο πλαίσιο της στρατηγικής του για τη Διαφορετικότητα, την Ισότητα και την Ένταξη (Diversity, Equity and Inclusion -DEI), το Bayes Business School δημιούργησε το 2020 ένα Συμβούλιο για τη Διαφορετικότητα και την Ένταξη για να πρωτοστατεί σε όλες τις πτυχές του έργου του. Έχει επίσης δημιουργήσει μια συμβουλευτική ομάδα για τη φυλετική ισότητα και την ένταξη, η οποία περιλαμβάνει φοιτητές, καθηγητές, επαγγελματικό προσωπικό και αποφοίτους από μαύρες, ασιατικές και μειονοτικούς εθνικές  κοινότητες (BAME*), οι οποίοι εργάζονται για τη βελτίωση της εξέλιξης και της εμπειρίας των φοιτητών και του προσωπικού.