MAN: Ένα σημαντικό ορόσημο για τις τεχνολογίες επεξεργασίας καυσαερίων

0

Η MAN Energy Solutions ανακοίνωσε πως ξεπέρασε τις 1.000 παραγγελίες για συστήματα μείωσης εκπομπών που συμμορφώνονται με τις απαιτήσεις του προτύπου Tier III και προορίζονται για τους δίχρονους κινητήρες πετρελαίου ME-B, ME-C και MC-C.

Περίπου το ένα τέταρτο των παραγγελιών αφορούσε συστήματα Ανακυκλοφορίας Καυσαερίων (EGR), ενώ οι υπόλοιπες παραγγελίες έγιναν για τα συστήματα Επιλεκτικής Καταλυτικής Αναγωγής (SCR) της MAN ES. Το εν λόγω ορόσημο επετεύχθη στις αρχές Ιανουαρίου, ενώ σήμερα τα μισά σχεδόν από τα παραγγελθέντα συστήματα έχουν ήδη εγκατασταθεί και βρίσκονται σε λειτουργία.

Ο Bjarne Foldager, ανώτερος αντιπρόεδρος και επικεφαλής του τμήματος Two-Stroke Business της MAN Energy Solutions, ανέφερε σχετικά: «Πρόκειται για ένα αξιοσημείωτο ορόσημο, που βασίζεται στην τεχνογνωσία που έχουμε αποκτήσει την τελευταία δεκαετία. Τα πλήρως ώριμα συστήματα EGR και SCR όχι μόνο συμμορφώνονται με τις απαιτήσεις του προτύπου Tier III σχετικά με τις εκπομπές NOx, αλλά βελτιώνουν επίσης την απόδοση των κινητήρων, αυξάνοντας την αποδοτικότητα του καυσίμου και μειώνοντας τις εκπομπές. Η ικανότητά μας να αντιμετωπίζουμε το πλοίο ως ένα ολοκληρωμένο σύστημα αποτελεί για εμάς ένα σημαντικό πλεονέκτημα, που μας επιτρέπει να δίνουμε προτεραιότητα στα περιβαλλοντικά ζητήματα».

Φωτό: www.man-es.com
Πηγή: Ναυτικά Χρονικά