Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς: Φτιάχνοντας τα πλοία του Αγώνα

0

Με αφορμή την περιοδική έκθεση «ΕΠΑΝΑCYΣΤΑΣΗ ’21: ΧΙΟΣ», το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει δημιουργικό εργαστήρι χειροτεχνίας με τίτλο «Φτιάχνοντας τα πλοία του Αγώνα», για οικογένειες, το Σάββατο 17 Ιουλίου (ώρα 11:00), στο Μουσείο Μαστίχας Χίου.

Γονείς και παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στην περιοδική έκθεση, που αναδεικνύει τη συνεισφορά του ναυτικού στην Επανάσταση, και στη συνέχεια θα κατασκευάσουν το δικό τους καράβι. Με την καθοδήγηση της ομάδας του HutDIY, μικροί και μεγάλοι θα βάψουν το σκαρί, θα δέσουν τα ιστία και θα κρεμάσουν πανιά, δημιουργώντας μοναδικούς τριδιάστατους πίνακες που θα απεικονίζουν καράβια του Αγώνα του 1821.

Υπενθυμίζεται ότι η έκθεση «ΕΠΑΝΑCYΣΤΑΣΗ ’21: ΧΙΟΣ», αποτέλεσμα συνεργασίας του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς με το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, θα παραμείνει στο Μουσείο Μαστίχας Χίου έως τις 10 Σεπτεμβρίου 2021. Η έκθεση εντάσσεται στο επετειακό πρόγραμμα του ΕΙΜ «ΕΠΑΝΑCYΣΤΑΣΗ ’21» και πραγματοποιείται στο πλαίσιο των Επετειακών Δράσεων της Τράπεζας Πειραιώς για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

Η συμμετοχή και τα υλικά είναι δωρεάν.

Απαραίτητη είναι η δήλωση συμμετοχής.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 22710 72212 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

Φωτό: Μουσείο Μαστίχας Χίου