Ίδρυμα Μποδοσάκη: 64 υποτροφίες για το νέο ακαδημαϊκό έτος

0

Το Ίδρυμα Μποδοσάκη ανακοινώνει την απονομή 64 υποτροφιών για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022, εφαρμόζοντας στην πράξη για 49η χρονιά το όραμά του για μία κοινωνία ίσων ευκαιριών με δυνατότητες και προοπτική για όλους. Οι υποτροφίες απονέμονται σε νέους και νέες που επιθυμούν να εξελίξουν την εκπαίδευσή τους με μεταπτυχιακές σπουδές και διδακτορική ή μεταδιδακτορική έρευνα σε κορυφαία πανεπιστήμια της Ελλάδας και του εξωτερικού, σε σύγχρονους τομείς σπουδών όπως η Βιοτεχνολογία, οι Νευροεπιστήμες, η Μηχανική Νοημοσύνη, οι Υπολογιστικές Επιστήμες, η Αειφόρος Ανάπτυξη κ.ά.

Σημείο αναφοράς στον χώρο των υποτροφιών στην Ελλάδα από το 1972, το Ίδρυμα Μποδοσάκη αναγνωρίζει και επιβραβεύει το πάθος για την επιστημονική εξέλιξη, την προσδοκία για ερευνητικές καινοτομίες και τη διάθεση για προσφορά στο κοινωνικό σύνολο. Από τους 64 νέους που επιλέχθηκαν για τις φετινές υποτροφίες, οι 39 θα ακολουθήσουν Μεταπτυχιακές Σπουδές, οι 21 Διδακτορική Έρευνα, ενώ 4 θα ακολουθήσουν Μεταδιδακτορική Έρευνα. Εξ αυτών, 22 υπότροφοι θα φοιτήσουν σε ελληνικά πανεπιστήμια, ενώ οι υπόλοιποι 42 θα πραγματοποιήσουν τις σπουδές τους στην Ευρώπη και την Αμερική.

Η ποιότητα των αιτήσεων παρέμεινε εξαιρετικά υψηλή. Μέσα από τις προσωπικές συνεντεύξεις με υποψήφιους υποτρόφους επιβεβαιώθηκε τόσο η ιδιαίτερη πνευματική ικανότητα και η δυνατότητα λογικής, πρωτότυπης και αναλυτικής σκέψης των υποψηφίων, όσο και το πάθος τους για τη συνεισφορά στην εξέλιξη των επιστημονικών τους κλάδων, το ήθος και η ωριμότητά τους.

Σύμφωνα με τη νέα Πρόεδρο του Ιδρύματος Μποδοσάκη, κα Αθηνά Δεσύπρη,«Παρατηρούμε με χαρά πως τα σχέδια των νέων, παρά τις ιδιαίτερες συνθήκες της φετινής χρονιάς, διατηρούν αμείωτη τη δυναμική τους. Αμείωτη παραμένει και η δική μας υποστήριξη στους στόχους των νέων της χώρας μας ως έμπρακτη εφαρμογή του οράματος του Ιδρύματος Μποδοσάκη, το οποίο υποστηρίζει κάθε μας δράση».