Η «έκρηξη» του ηλεκτρονικού εμπορίου φέρνει τα ρομπότ στο προσκήνιο

0

O κλάδος της ρομποτικής συνεχίζει να καταγράφει συνεχή ανάπτυξη κατά την περίοδο της πανδημίας, καθώς η «έκρηξη» του ηλεκτρονικού εμπορίου φέρνει νέα δεδομένα.

Στο πλαίσιο αυτό, η DHL Supply Chain αναμένεται να εντάξει στο δυναμικό της 2.000 ρομπότ αποθήκης έως το 2022. Τα ρομπότ θα παράσχει η Locus Robotics, με την οποία η DHL Supply Chain διατηρεί μακροχρόνια συνεργασία. Τα αυτόνομα picking robots βασίζονται στο machine vision για τη συλλογή και την τοποθέτηση προϊόντων. Τα ρομπότ υπολογίζουν μια βέλτιστη στρατηγική πορείας και συλλογής και μαθαίνουν με την πάροδο του χρόνου. Τα συγκεκριμένα ρομπότ γίνονται όλο και πιο δημοφιλή σε υβριδικού τύπου αποθήκες logistics, όπου συνυπάρχουν με ανθρώπους.

«Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να μπορούμε να βελτιστοποιούμε τις εφοδιαστικές μας αλυσίδες, και τα picking robots είναι πολύ αποτελεσματικά από αυτή την άποψη», ανέφερε ο Markus Voss, Global CIO & COO DHL Supply Chain. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «μέχρι στιγμής πάνω από 500 τέτοια ρομπότ είναι σε βιομηχανική χρήση σε αποθήκες στις ΗΠΑ, στην Ευρώπη και στο Ηνωμένο Βασίλειο».

«Η διευρυμένη συνεργασία μας με την DHL αντικατοπτρίζει την αυξανόμενη ζήτηση για την ψηφιοποίηση των αποθηκών παγκοσμίως, προκειμένου να ανταποκριθούν στις σημερινές προκλήσεις», δήλωσε ο Rick Faulk, CEO της Locus Robotics.

Πηγή: Ναυτικά Χρονικά